Sport

Ana Bogdan – Lesia Tsurenko în turul 3 de la Wimbledon! Eșec dureros al româncei, după un tie-break de infarct

Ana Bogdan a pierdut dramatic meciul din turul 3 de la Wimbledon contra Lesiei Tsurenko, după ce a cedat în tie-break-ul setului decisiv cu 18-20.
07.07.2023 | 18:59
Ana Bogdan  Lesia Tsurenko in turul 3 de la Wimbledon Esec dureros al romancei dupa un tiebreak de infarct
Ana Bogdan la Wimbledon. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT
07-07-2023
12:21

Ana Bogdan - Lesia Tsurenko 6-4, 3-6, 6-7 (18)

6-4, 3-6, 6-7 (18): Înfrângere dureroasă pentru Ana Bogdan, după un tie-break halucinant, în care a ratat 5 mingi de meci.

  • 20-18. Tsurenko a profitat de un nou serviciu ratat al Anei și sevimpune în tie-break cu 20-18. A fost cel mai lung tie-break din istoria turneelor feminine de Mare Șlem.
  • 18-18. A cincea minge de meci ratată de Ana Bogdan, tot pe serviciul propriu.
  • 16-16. Ana Bogdan irosește o nouă minge de meci, de data asta pe propriul serviciu.
  • 15-14, Ana are minge de meci, dar ucraineanca își face serviciul și egalează.
  • Ana salvează o nouă minge de meci.
  • 13-13, după ce Ana a salvat o nouă minge de meci pe serviciul adversarei.
  • 11-12, Ana are minge de meci pe propriul serviciu, dar o ratează! Se face 12-12 în tie-break.
  • Tie-break de infarct, cu românca luptând senzațional. Este 11-11, după ce Ana a salvat nu mai puțin de 3 mingi de meci!!!

6-6: Ana Bogdan salvează o minge de meci, face rebreak și egalează scorul pe tabelă.

5-6: Tsurenko face un nou break și va servi pentriu câștigarea meciului.

5-5: Egalitate, după un nou game câștigat de ucraineancă pe propriul serviciu.

5-4: Game la zero câștigat de Tsurenko pe serviciul Anei Bogdan.

5-3: Break reușit de Ana Bogdan care va servi pentru câștigarea meciului.

Lesia Tsurenko cere time-out medical şi meciul este din nou întrerupt! 

4-3: Ana Bogdan revine în avantaj. Presiune pe ucraineancă, după două game-uri pierdute la rând. 

3-3: Rebreak, Bogdan! Românca reuşeşte să egaleze la trei şi urmează la serviciu. 

2-3: Lesia Tsurenko reuşeşte break-ul în decisiv şi preia iniţiativa. 

2-2: Se merge cap la cap în setul decisiv. Din fericire, Ana Bogdan arată mai bine şi pare că a trecut peste problemele din setul secund. 

Start în setul decisiv!

6-4, 3-6: Problemele medicale i-au afectat jocul româncei în setul secund, acesta revenindu-i sportivei din Ucraina.

6-4, 0-4: Din păcate starea de sănătate a Anei Bogdan nu îi permite să joace la nivelul din primul set. Ucraineanca profită şi câştigă uşor primele patru game-uri din manşa a doua. 

Probleme pentru Ana Bogdan! Românca acuză o stare de rău şi primeşte îngrijiri medicale. Din ce se vede pe imagini, doctorul i-a verificat pulsul şi tensiunea şi i-a dat o pastilă. 

6-4: Ana Bogdan câştigă primul set sub privirile lui Simone Tempestini, prezent şi el la Wimbledon, pentru a-şi susţine iubita. 

2-0: Început excelent pentru româncă. Ana Bogdan are iniţiativa în start de meci. 

Start de meci la Wimbledon între Lesia Tsurenko şi Ana Bogdan

Cele două sportive sunt la încălzire. Meciul va începe în câteva minute. 

Ana Bogdan are un parcurs bun la actuala ediție a puternicului turneu de Grand Slam de la Wimbledon. Românca a reuși pentru prima dată să ajungă în turul 3 în cel mai mare concurs al sportului alb pe iarbă după ce a trecut cu 2-0 în primul meci de rusoaica Liudmila Samsonova, favorită nr.15 iar în turul 2 a avut o revenire superbă în partida cu americanca Alycia Parks de la 0-1 la seturi, impunându-se clar în următoarele două. Acum, al treilea obstacol este o jucătoare experimentată, ucraineanca Lesia Tsurenko, dar Ana Bogdan are șansa ei și poate produce un nou rezultat spectaculos.

Când se joacă meciul Ana Bogdan – Lesia Tsurenko în turul 3 la Wimbledon 2023

Confruntarea Ana Bogdan – Lesia Tsurenko se desfășoară vineri, 7 iulie, de la ora 15:00, oră aproximativă, pe terenul 14 în turul 3 al turneului de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon. Și terenul 14 este unul cu posiblități reduse pentru spectatori, între 150-200 pot viziona aici meciurile în condiții acceptabile.

ADVERTISEMENT

Doar trei partide sunt programate vineri, 7 iulie, pe terenul 14, meciul Ana Bogdan – Lesia Tsurenko fiind la mijloc, deci al doilea. Urmează după întâlnirea dintre australianul  O’Connell și cehul Vesely, care are mari șanse să se ducă în mai mult de trei seturi iar după aceea se va mai juca la feminin Linette – Bencic, între favoritele 23 și respectiv 14.

Cine este Lesia Tsurenko, adversara Anei Bogdan din turul 3 la Wimbledon 2023

Lesia Tsurenko este o jucătoare ucraineancă în vârstâ de 34 ani, cu reședința actualmente în Kiev, după ce ani de zile a fost în SUA. Are la activ câștigarea a patru turnee de tip WTA, două, la rând fiind la Acapulco, în Mexic. La turnee de Grand Slam a ajuns în sferturi la US Open în 2018, în turul 4 la Roland Garros, în 2018 și 2023, de trei ori în turul 3 la Wimbledon (2017, 2022, 2023) și turul 3 la Australian Open în 2013.

ADVERTISEMENT

A câștigat 7,6 milioane dolari din tenis. Este o jucătoare care practică un tenis agresiv, de atac. lovind foarte puternic cu reverul cu ambele mâini. Cea mai bună clasare a avut-o în 2019, când a ajuns până pe locul 23 în ierarhia WTA dar la momentul de față e departe de acea perioadă, ocupând abia un loc loc 115, semn că mai degrabă se apropie de momentul final al carierei.

Câți bani poate câștiga Ana Bogdan dacă se califică în turul 4 la Wimbledon 2023

Ana Bogdan, jucătoarea română născută în patria sporturilor de iarnă, la Sinaia, a avansat până în turul 3 la Wimbledon 2023 după ce a produs o plăcută surpriză în turul 1, învingând cu 2-0 pe favorita 15, rusoiaca Liudmila Samsonova iar în turul 2 a repășit-o pe americanca Alycia Parks cu 2-1, pentru aceste două victorii strângând deja o mică avere, nu mai puțin de 131.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Aceeași sumă a revenit și jucătoarei ucrainence de 34 de ani, după ce aceasta și-a croit drumul spre turul 3 în urma succeselor reputate în fața americancei Liu cu 2-1 și a cehoaicei Sinniakova cu 2-0. Acum, pe lângă o performanță sportivă deosebită, intrarea în turul 4, adică în optimi, venitul celei care se va impune va crește substanțial, la 207.000 lire sterline!

Cote la pariuri la jocul Ana Bogdan – Lesia Tsurenko din turul 3 la Wimbledon 2023

Pentru casele de pariuri jucătoarea mai vârstnică, Lesia Tsurenko, este cea care are prima șansă la calificarea în optimile de finală la Wimbledon 2023. Dar așa a fost și în turul 1 la meciul cu Samsonova, ba atunci rusoiaca a avut 1,35 pentru a se impune și se știe că Bogdan a învins cu 2-0. Acum Tsurenko are cotă 1,65 la victorie iar Ana Bogdan are 2,25.

ADVERTISEMENT

Un set luat de ucraineancă are cotă 1,30 iar unul câștigat de româncă ajunge la cota de 1,65. Posiblitatea ca meciul să se încheie în numărul maxim de seturi, 3, aduce o cotă de 2,40. Între cele două nu a mai existat decât o singură partidă, cu nu mai puțin de 12 ani în urmă, în 2011 la Istanbul, Tsurenko impunându-se cu 2-0.

ADVERTISEMENT