Sport

Ana Bogdan a scris istorie la Wimbledon 2023: tie-break record în meciul cu Lesia Tsurenko

Ana Bogdan a scris istorie la Wimbledon 2023, deși a pierdut cu Lesia Tsurenko. Românca a cedat după un tie-break record.
07.07.2023 | 20:08
Ana Bogdan a scris istorie la Wimbledon 2023 tiebreak record in meciul cu Lesia Tsurenko
Ana Bogdan a pierdut dramatic meciul din turul 3 de la Wimbledon. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Ana Bogdan a pierdut în turul al treilea la Wimbledon contra Lesiei Tsurenko, scor 6-4, 3-6, 6-7(18-20). Sportiva născută la Sinaia a ratat șansa de a înregistra cea mai înaltă performanță a carierei. Micile detalii au făcut diferența, iar românca a pierdut după un tie-break record în care s-au disputat nu mai puțin de 38 de puncte.

Ana Bogdan a scris istorie la Wimbledon 2023: tie-break record în meciul cu Lesia Tsurenko

Ana Bogdan (57 WTA) a practicat un joc extrem de solid pe iarba de la Wimbledon. În primele două tururi, românca le-a învins pe Samsonova și Parks și a avut de cinci ori șansa de a obține victoria cu Lesia Tsurenko (60 WTA) și a se califica în optimile turneului de la All England Club.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan s-a impus în primul set cu 6-4, iar jucătoarea din Ucraina a trimis meciul în decisiv după ce a câștigat setul secund cu 6-3. În startul setului secund, sportiva din România a acuzat stări de rău și a avut nevoie de time-out medical.

În setul decisiv, Ana Bogdan a condus cu 5-4 și a avut șansa de a obține cea mai bună performanță a carierei. Totuși, românca a servit modest. Lesia Tsurenko a preluat conducerea și a avut o minge de meci la 6-5.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, cele două jucătoare au ajuns în tie-break, unde ucraineanca s-a impus la cea de-a șaptea minge de meci, după ce a salvat alte cinci șanse decisive ale Anei Bogdan. Niciodată în istoria „sportului alb” nu a existat un tie-break mai lung.

Ana Bogdan a pierdut, dar a scris istorie la Wimbledon 2023

Ana Bogdan și Lesia Tsurenko au avut, pe rând, șansa de a închide partida în tie-break, însă balanța a înclinat spre jucătoarea din Ucraina abia după 38 de puncte. Este de departe cel mai lung tie-break din istoria meciurilor feminine de tenis.

ADVERTISEMENT

Precedentul record a fost deținut de meciul Johanna Konta –  Denisa Allertova, Roland Garros 2015, când cele două sportive au jucat 36 de puncte. Tie-break-ul setului decisiv al meciului dintre Ana Bogdan și Lesia Tsurenko se află la egalitate, 38 de puncte, cu tie-break-ul setului doi din confruntarea Andy Roddick și Jo-Wilfried Tsonga, de la Australian Open 2007.

Ambele sportive au acuzat crampe în tie-break-ul setului decisiv. În momentul în care a câștigat partida, Lesia Tsurenko s-a întins pe jos, în timp ce Ana Bogdan a mers și s-a sprijinit de banda fileului.

ADVERTISEMENT

Pentru performanța de la Wimbledon 2023, Ana Bogdan a fost recompensată cu 153.244 de euro. În turul următor, Lesia Tsurenko va juca împotriva învingătoarei din meciul Jessica Pegula – Elisabetta Cocciaretto.

ADVERTISEMENT