News

Cum a devenit Dan Șucu milionar. Și-a vândut casa cu 50.000 de dolari și a investit banii într-o afacere de succes

Dan Șucu, un cunoscut om de afaceri din România, a dezvăluit cum a ajuns milionar. Afacerile și le-a început în anii 90, când și-a vândut casa.
18.06.2023 | 14:31
Cum a devenit Dan Sucu milionar Sia vandut casa cu 50000 de dolari si a investit banii intro afacere de succes
Dan Șucu dezvăluie cum a ajuns milionar. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dan Șucu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, intrat în 2022 și în fotbal, a dezvăluit modalitatea prin care a ajuns să dețină o avere impresionantă.

Dan Șucu dezvăluie cum a ajuns milionar. A început prin a-și vinde casa cu 50.000 de dolari, bani investiți într-o afacere

Dan Șucu (60 de ani) este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată de Forbes la 120 de milioane de euro. La un podcast la care a fost invitat în urmă cu două zile, acesta a vorbit despre cum a reușit să strângă o adevărată avere.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a povestit pe larg ce a decis să facă la începutul anilor ’90. Născut în 25 aprilie 1963 în București, Dan Şucu a intrat pe piața afacerilor din România, imediat după Revoluție, cu gândul de a dezvolta o afacere care să-i asigure traiul.

Într-o perioadă în care economia țării era destul de instabilă, dată fiind perioadă post-comunistă, Șucu a decis să riște. Acesta și-a vândut casa pentru a face rost de 50.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Mișcarea făcută în 1993 s-a dovedit a fi una inspirată. În prezent, după trei decenii, afaceristul este unul prosper. Dan Șucu deţine 26 de hypermarketuri şi magazine de mobilă şi 8 fabrici. În subordinea sa se află 2.300 de angajaţi. Dacă e să vorbim de cifra de afaceri a firmelor sale, aceasta se ridică la 200 de milioane de euro.

”În 1993, am început afacerea cu 50.000 de dolari, vânzându-mi casa. Acum 30 de ani și o săptămână am început. A urmat toată dezvoltarea. Să discut de 1 milion în 90-93, e un vis.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari insuccese au venit când am avut mai mulți bani decât am fost în stare să manageriez. Fiecare are o limită. Am început cu un magazin închiriat într-un complex comercial. Acum, aceeași oportunitate ar fi de 20 de ori mai scumpă, probabil. Dar ar fi nevoie și de o pricepere de 10 ori mai mare.

Atunci, puteai să faci greșeli, să înveți din greșelile tale și să adaptezi oferta ta și ceea ce aveai de făcut economic astfel încât să ai un rezultat corect. Competiția este astăzi mult mai dură. Trebuie să încerci mereu ceva nou, să vii cu ceva nou”, a declarat Dan Șucu în podcastul ”Fain & Simplu”.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu, ambiții mari și în fotbal

În iunie 2022, clubul de fotbal Rapid București anunța că Dan Șucu este noul acționar al clubului. Acesta deține în prezent 50% din acțiunile clubului, la fel ca Victor Angelescu, cel aflat deja de mai mulți ani la clubul din Giulești.

În ceea ce-l privește pe Dan Șucu, încă de la oficializarea venirii sale la Rapid acesta și-a anunțat obiectivele. Ele sunt extrem de îndrăznețe: readucerea titlului în Giulești. ”Vreau titlul în doi ani maxim. Ei (n.r. colegii din conducere) sunt mai tineri, eu am 60 de ani, nu vreau să aștept mult. Vrem să fim campioni, altceva nu ne interesează. Vrem să facem fanii mândri, dar să și câștigăm cum trebuie”, a spus Șucu, în 2022.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Delicioasă și ușor de preparat. Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide
Delicioasă și ușor de preparat. Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil