Life

Cum a devenit viral sfatul unei bunici. Ce a transmis femeia

Când eram mici, sfaturile bunicii reprezentau o parte importantă a vieții noastre. În prezent, aceste sfaturi ale bătrânilor sunt la mare căutare, iar unul chiar a devenit viral.
05.01.2024 | 09:40
Cum a devenit viral sfatul unei bunici Ce a transmis femeia
Ce sfat a transmis Elena Mikhalkova/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

O celebră vorbă românească spunea: ‘Dacă nu ai un bătrân, cumpără-ți’! Când eram doar niște copii, bunica avea mereu cu sfaturi bune și înțelepte, deși de cele mai multe ori nu le luam în considerare. Chiar și așa, sfatul unei bunici a devenit viral pe internet, iar mulți au fost uimiți de ce a transmis femeia!

Cum a devenit viral sfatul bunicii Mikhalkova

Sfaturile bune ne ajută întotdeauna să traversăm perioadele mai dificile. Pe vremuri, sfaturile bunicii erau solide și bine primite. Ne ajutau să privim mai pozitiv anumite aspecte ale vieții.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă recunoaștem că nu suntem dispuși să depunem vreun efort pentru a urma sugestiile oferite de bunica, ele ne făceau să ne simțim mai bine. Pe viitor, poate ne propunem să le luăm în considerare. Sfatul venit de la bunica Elena Mikhalkova a devenit viral în social media. Iată ce ne sfătuiește femeia:

„În momentele dificile, înaintează prin viață cu pași mici. Fă ce ai de făcut, dar încetul cu încetul. Nu te gândi la viitor sau la ce se poate întâmpla mâine. Spală vasele. Șterge praful. Scrie în jurnal. Fă o supă. Vezi?

ADVERTISEMENT

Înaintezi pas cu pas. Oprește-te. Odihnește-te puțin. Lăudă-te singură pentru ce-ai făcut, pentru cum ți-a ieșit supa, de ex,. Mai fă un pas. Apoi altul. Nu vei observa, dar pașii tăi vor crește din ce în ce mai mult. Și va veni vremea când te poți gândi la viitor fără să plângi.”, a fost sfatul dat de aceasta.

Ce stă la baza acestui sfat

Atunci când ne aflăm în mijlocul unei crize, chiar și cele mai simple sarcini par mai dificile, dacă urmați sfatul bunicii Mikhalkova. Spre exemplu, sfatul de a ‘privi partea bună’ poate fi contraproductiv pentru unii dintre noi. Nu trebuie să respingem durerea, dar nici nu trebuie să ne abținem să plângem uneori.

ADVERTISEMENT

Acest sfat este mult mai bun decât vorba ‘soarele va răsări mâine’, cu toate că lucrurile s-ar putea să nu fie mai bune mâine sau poimâine. De aceea, va fi nevoie de timp pentru ca rănile să se vindece și să treacă vremurile dificile, dar nu trebuie să aștepți pasiv să vină acest timp. Puteți găti ceva sau să vă odihniți mai mult.

Sfatul bunicii Mikhalkova face referire doar la lucruri bune. Amintiți-vă că după ploaie, răsare întotdeauna soarele. În momentele dificile este musai să ne lăudăm cu orice lucru bun pe care îl facem. La urma urmei, noi suntem singurii care ne putem ajuta să trecem peste clipele grele din viețile noastre.

ADVERTISEMENT
Tags: