News

Cum a fost declarat viu de instanţă un bărbat din Iaşi, după ce familia i-a scos certificat de deces acum șase ani

Un bărbat din Iași a trebuie să le demonstreze judecătorilor că este în viață.
11.06.2021 | 14:12
Cum a fost declarat viu de instanta un barbat din Iasi dupa ce familia ia scos certificat de deces acum sase ani
Un bărbat din Iași a trebuie să le demonstreze judecătorilor că este în viață. Sura foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Poveste demnă de film în Iași, după ce un bărbat a fost declarat mort acum șase ani și a trebuit să dovedească faptul că este în viață. Astfel, el a trebuit să demonstreze în fața instanței că e aceeași persoană despre care se credea că a murit.

Bărbat declarat mort de șase ani, nevoit să demonstreze că e viu

Bărbatul a fost declarat mort în urmă cu șase ani, la cererea fiului său. Astfel, după ce i-a fost emis un certificat de deces în anul 2015, bărbatul era oficial mort în ochii autorităților, dar și ai rudelor.

ADVERTISEMENT

Omul a trebuit să vină acum cu probe pentru a demonstra că acela nu ar trebui să fie valabil și că este, de fapt, în viață.

„Instanţa apreciază că s-a probat faptul că pârâtul este în viaţă, în principal pe baza tatuajului pe care acesta îl are în zona coapsei, precum şi din paşaportul pe care îl are asupra sa, martorii recunoscând că acea persoană este pârâtul, în tinereţe, dar şi din examinarea fizică a acestuia prin intermediul videoconferinţei”, au spus judecătorii din Iași.

ADVERTISEMENT

Pentru a face acest lucru bărbatul le-a cerut judecătorilor să-l învie în acte, iar cererea lui a fost admisă, după ce le-a arătat un tatuaj pe care îl are pe coapsă, transmite BZI.

Cum a fost declarat mort bărbatul

Cu ajutorul acesteia, invidivul a putut să arată că este aceeași persoană despre care se credea că a murit. Dar cum s-a putut întâmpla așa ceva? Ei bine, acest barbat a plecat la muncă în Iugoslavia, acum mai bine de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după aceea, el nu am mai vorbit cu rudele sale, iar acestea au presupus că s-a prăpădit, departe de țară.  Fiul bărbatului a mers la autorități și l-a declarat mort pe acesta.

Cererea fiului acestui bărbat a fost admisă în 2013 și s-a emis un act de deces din ianuarie 2015, care a fost în vigoare până acum, când bărbatul s-a întors în țară  și a fost uimit să afle că, de fapt, este mort în țara noastră.

ADVERTISEMENT

„În urma verificărilor în registrele de stare civilă, a fost identificat actul de deces emis în 2015, privindu-l pe pârât. Acesta ar fi decedat pe 31 decembrie 1999 în Iugoslavia.

Actul de deces a fost întocmit pe baza sentinţei civile de pe 7 mai 2013 a Judecătoriei Iaşi. Prin aceasta a fost declarată moartea pârâtului, la cererea fiului acestuia”, au transmis reprezentanţii DLEP Iaşi.

ADVERTISEMENT
Tags: