Life

Cum a murit, de fapt, Bruce Lee. Celebrul actor ar fi încetat din viață în timp ce întreținea relații sexuale cu amanta

Cum a murit Bruce Lee. Conform unei teorii, renumitul actor ar fi decedat în timp ce întreținea relații sexuale cu amanta.
16.12.2022 | 20:09
Cum a murit de fapt Bruce Lee Celebrul actor ar fi incetat din viata in timp ce intretinea relatii sexuale cu amanta
Cum ar fi murit, de fapt, Bruce Lee. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bruce Lee a murit în urmă cu 49 de ani și, potrivit unor teorii, decesul ar fi avut loc în timp ce întreținea relații sexuale cu amanta. A fost unul dintre cei mai apreciați actori ai tuturor timpurilor.

Cum a murit, de fapt, Bruce Lee, Care ar fi fost cauza decesului

Moartea actorului și expertului în arte marțiale este un mister și în ziua de astăzi. Nimeni nu știe cu exactitate cum a murit Bruce Lee și au apărut mai multe teorii în acest sens.

ADVERTISEMENT

Bruce Lee a devenit cunoscut datorită aparițiilor din filmele americane, dar și cele din Hong Kong. A avut realizări remarcabile, dar s-a stins din viață mult prea devreme, la 32 de ani.

Multe dintre teoriile privind decesul regretatului actor se învârt în jurul presupusei sale amante, Betty Ting Pei.

ADVERTISEMENT

Bruce Lee s-a stins din viață pe 20 iulie 1973, chiar cu o lună înainte să fie lansat Enter the Dragon, cel mai popular film al său. Moartea subită a actorului i-a șocat pe mulți, mai ales că părea sănătos și nu consuma alcool sau substanțe interzise.

Mai mult, Bruce Lee avea un stil de viață sănătos, își respecta regimul de fitness și suplimentul de vitamine. A fost găsit inconștient într-o cameră din Hong Kong în noaptea 1973. Decesul a fost confirmat ulterior la Spitalul Queen Elizabeth.

ADVERTISEMENT

Investigațiile inițiale cu considerat neconcludentă cauza morții actorului și expertului în arte marțiale. Potrivit altor examinări post-mortem, Bruce Lee a murit după ce a consumat un analgezic.

Actorul a amețit după ce a luat analgezicul și ar fi mers să se întindă, potrivit unui raport detaliat. Acesta a intrat în comă în timp ce dormea, iar rezultatele autopsiei au scos la iveală motivul decesului, și anume o reacție hipersensibilă la ingredientul conținut de medicament.

ADVERTISEMENT

Reacția a declanșat un edem cerebral și a dus la moarte. Cu toate acestea, multe dintre dovezi par neconcludente sau lasă loc de interpretări, motiv pentru care decesul lui Bruce Lee ridică multe semne de întrebare.

Există mai multe teorii privind cauza morții lui Bruce Lee

Conform unor teorii, starul s-ar fi întâlnit cu gangsterii chinezi, care i-ar fi luat viața. Alte teorii sugerează că actorul a fost otrăvit sau că a murit intoxicat cu canabis, notează okmagazine.ro.

Una dintre cele mai răspândite speculații o au în centru pe actrița originară din Taiwan Betty Ting Pei, amanta lui Bruce Lee. Mulți sunt de părere că actorul a murit în casa actriței din Hong Kong, în timp ce întrețineau relații intime.

După decesul său, Raymond Chow, producătorul și partenerul de afaceri al lui Bruce Lee, cel care l-a găsit inconștient, a făcut o declarație pentru a pune capăt speculațiilor.

Acesta a susținut că Lee a căzut din picioare acasă, în timp ce se plimba prin grădină cu soția sa, Linda Emery. Povestea a fost crezută până când un reporter a descoperit că actorul a fost luat de ambulanță din noaptea decesului, în casa presupusei amante.

Chow a făcut acea declarație pentru a-o proteja pe copiii lui Lee, după cum a susținut autorul Matthw Polly în cartea sa, Bruce Lee: The Life. Producătorul a considerat că ar fi mai bine să procedeze așa decât să afle copiii că Bruce Lee a murit în casa amantei.

Producătorul l-a îmbrăcat pe actor, a încercat să-l stabilizeze și, văzând că nu reușește, l-a chemat pe medicul lui Pei, Eugene Chu. După ce cadrul medical nu a reușit să-l salveze, a fost chemată ambulanța.

Încercând să protejeze imaginea actorului, Chow a insistat ca ambulanța să meargă la Spitalul Queen Elizabeth, care se afla mai departe de cada lui Pei. Chow a sunat-o pe soția lui Bruce Lee în timpului drumului, cerându-i să vină la spital.

Linda Emery și-a urmărit soțul până la secția de urgență. A fost apoi informată că actorul murise cu mult timp înainte de a ajunge la spital.

Cine este Betty Ting Pei

După ce s-a aflat adevărul despre moartea lui Bruce Lee, mulți fani au acuzat-o pe Betty Ting Pei că l-a ucis. Alții au spus că actorul nu ar fi murit dacă nu era alături de ea în acea noapte.

Pei s-a retras ulterior din lumea actoriei și a ajuns să dezvolte schizofrenie. Actrița era originară din Taiwan și s-a mutat în Hong Kong pentru a-și începe cariera.

A jucat în filme precum Shell Purple, The Yellow Muffler sau The Millionaire Chase. A apărut în diverse filme de dramă, comedie sau musical.

La un moment dat, actrița nu mai putea suporta povara decesului lui Bruce Lee. Pei a recunoscut că a avut o relație apropiată cu renumitul actor și că acesta a murit în patul ei.

În seara în care și-a pierdut viața, actorul a apărut la ea acasă pentru a discuta despre realizarea filmului Jocul morții și nu pentru a întreține relații intime.

Chow a fost și el acolo, dar a plecat ulterior pentru a participa la întâlnire. La scurt timp după plecarea lui, Bruce Lee s-a plâns de o durere îngrozitoare de cap, iar Pei i-a oferit un analgezic. El a vrut să doarmă, așa că a mers în pat pentru a se întinde.

După ce Chow s-a întors de la întâlnire, actorul a fost găsit inconștient. A chemat medicul, apoi Lee a fost transportat la spital, unde a fost declarat decesul.

ADVERTISEMENT
Tags: