Sport

Cum a petrecut Erling Haaland după ce a doborât un nou record în Premier League. Performanța sa a născut un dialog savuros între Lineker și Shearer

Erling Haaland a înscris și contra lui West Ham stabilind un nou record de reușite într-un sezon de Premier League. Un moment pe care l-a tratat cu deja cunoscuta sa modestie.
04.05.2023 | 10:19
Cum a petrecut Erling Haaland dupa ce a doborat un nou record in Premier League Performanta sa a nascut un dialog savuros intre Lineker si Shearer
Erling Haaland a oferit o nouă mostră de modestia după ce a bătut recordul de reușite într-un sezon al Premier League. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După golul marcat duminică, împotriva lui Fulham, Erling Haaland ajunsese la 34 de reușite în acest sezon de Premier League. Egala astfel recordul deținut de Alan Shearer și Andy Cole. Și a profitat de prima oportunitate, meciul cu West Ham, pentru a-i depăși. De-acum singura întrebare este cât de sus va ridica ștacheta.

Erling Haaland, noapte liniștită după ce a bătut recordul Premier League: ”O scurtă repriză de jocuri video, iar apoi la somn. Urmează meciul cu Leeds”

West Ham United s-a apărat eroic în fața lui Manchester City. Astfel că, deși a dominat autoritar, trupa lui Guardiola a avut nevoie de 50 de minute pentru a deschide scorul grație reușitei lui Ake.

ADVERTISEMENT

20 de minute mai târziu avea să vină și a doua reușită. Care a risipit emoțiile gazdelor privind cele 3 puncte care le asigurau revenirea pe prima poziție. Și cu care s-a stabilit un nou record.

După o intercepție, mingea a ajuns la Grealish. Acesta a pasat la momentul potrivit pentru Erling Haaland, care a finalizat cu un procedeu mai puțin obișnuit pentru el: ”scăriță”.

ADVERTISEMENT

Era golul 35 în actualul sezon de Premier League. Iar performanțele lui Andy Cole (1993/94) și Alan Shearer (1994/95) deveneau definitiv istorie.

În câteva secunde, Haaland avea să devină baza unei grămezi spontane, toți colegii săi, inclusiv de pe banca de rezerve, dorind să-l felicite. Era doar primul episod, pentru că, la finalul partidei, jucătorii și staff-ul au creat un ”culoar al campionilor” pentru norvegian.

ADVERTISEMENT

Ulterior, norvegianul avea să fie, firesc, ”vânat” de reporteri. Și avea să ofere o nouă mostră de modestie. ”Jack (Grealish) mi-a spus încă dinaintea meciului că va încerca să ofere assist-ul.

Și a fost o pasă absolut perfectă. Nu m-am gândit înainte de a ”ciupi” mingea. Pur și simplu am făcut-o instinctual și am înscris.

ADVERTISEMENT

A urmat un moment dureros (zâmbește). Căci toți au sărit pe mine. La fel, și la acel culoar al campionilor. Când am fost copleșit de lovituri pe spate. Dar era o durere dulce.

Acum nu mă gândesc la recorduri personale. Sigur, a fost un moment special. O noapte specială. Dar vreau să ajung acasă, să mă relaxez un pic cu jocuri video, iar apoi să dorm. Și să mă gândesc la Leeds.

Mai avem atâtea meciuri. Putem obține tripla, dar fiecare joc este o finală”, a spus Haaland.

Schimb amuzant de replici între Lineker și Shearer

Și Pep Guardiola a fost extrem de fericit pentru performanța elevului său. Dezvăluind că acel culoar al bucuriei a fost pus la cale înaintea jocului.

”Ne-am gândit la acest lucru. În fotbal trebuie să celebrezi astfel de momente speciale. Să depășești atacanți incredibili precum Cole sau Shearer este o imensă performanță. Sunt extrem de fericit pentru el. 

A fost un moment special. Și-l merita. Fără sprijinul echipei nu-l putea realiza, dar este și meritul său. Este un atacant senzațional.

Iar aceste recorduri, inclusiv cel de astăzi, sunt realizate pentru a fi depășite. Poate chiar el o să-și bată performanța”, a spus tehnicianul.

Noul record a fost și ocazia unui savuros schimb de replici între doi atacanți legendari ai Angliei. Gary Lineker a scris pe twitter: ”Un record în Premier League pentru @ErlingHaaland. 35 de goluri. O nebunie. Gândurile sunt cu @alanshearer în acest moment dificil.”

Răspunsul lui Shearer nu s-a lăsat așteptat. ”Nu puteam să-mi doresc să ajungă la un tip mai drăguț. A durat doar 28 de ani!!!! El este cel mai bun”, a fost comentariul său, însoțit de o mulțime de emoji cu aplauze.


  • 2,37 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „2-3 goluri” la meciul Manchester City – Leeds United

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
Se întâmplă în România: au ”ras” arena pentru a construi alta, de 100...
Se întâmplă în România: au ”ras” arena pentru a construi alta, de 100 de milioane €, dar au avut parte de o mare surpriză
Marea necunoscută după ce Putin a predat trupul lui Navalnîi. Familia opozantului așteaptă...
Marea necunoscută după ce Putin a predat trupul lui Navalnîi. Familia opozantului așteaptă decizia liderului rus
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până...
Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până la 23°C. Când ar putea reveni un episod de iarnă cu lapoviţă şi ninsori
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Apa de la robinet, interzisă în locul cel mai iubit de români. Nici...
Apa de la robinet, interzisă în locul cel mai iubit de români. Nici alcool nu ai voie să bei
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde