Sport

Recordul fantastic stabilit de Erling Haaland l-a uimit chiar și pe Pep Guardiola: ”Dinainte ca Winston Churchill să devină premier? Wow”

Erling Haaland stabilește record după record de la venirea la Manchester City, dar ultima performanță l-a luat prin surprindere chiar și pe Pep Guardiola.
02.05.2023 | 08:25
Recordul fantastic stabilit de Erling Haaland la uimit chiar si pe Pep Guardiola Dinainte ca Winston Churchill sa devina premier Wow
Erling Haaland stabilește record după record de la venirea la Manchester City, dar ultima performanță l-a luat prin surprindere chiar și pe Pep Guardiola. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Atacantul în vârstă de 22 de ani este principalul artizan al revenirii fantastice reușite de Manchester City în Premier League, iar la marele derby cu Arsenal a reușit un gol și două pase decisive prin care a scris o nouă pagină de istorie.

Pep Guardiola, surprins de ultimul record stabilit de Erling Haaland

Doar că Erling Haaland nu s-a oprit aici cu evoluțiile fantastice și a mai stabilit o performanță incredibilă în chiar primul său sezon în Premier League, iar ultimul record l-a uimit chiar și pe managerul Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian a marcat din penalty în victoria de pe terenul lui Fulham, scor 2-1, și a ajuns la 34 de goluri înscrise în actualul sezon de Premier League, egalând astfel recordul de reușite într-o singură stagiune.

Recordul era deținut de Andy Cole (1993-1994, Newcastle) și Alan Shearer (1994-1995, Blackburn), dar este de remarcat faptul că în acea perioadă prima ligă din Anglia avea 22 de echipe și nu 20 cum este acum.

ADVERTISEMENT

Haaland își poate îmbunătăți cifrele din acest sezon

De asemenea, Erling Haaland a ajuns la 50 de goluri marcate în toate competițiile în acest sezon și este primul jucător al unei formații engleze care reușește această performanță din 1931 și până în prezent.

Informația a ajuns și la Pep Guardiola în conferința de presă premergătoare partidei restante cu West Ham United, iar managerul spaniol a rămas cu gura căscată când a aflat ce performanță a realizat elevul său.

ADVERTISEMENT

”Dinainte ca Winston Churchill să devină premier? Wow! Felicitări, Erling”, au fost singurele cuvinte pe care a putut să le mai spună Guardiola. Churchill a condus guvernul britanic în două mandate (1940-1945 și 1951-1955).

Haaland a înscris 34 de goluri în Premier League, 12 în Champions League, trei în Cupa Angliei și unul în Cupa Ligii, dar cifrele ar putea fi îmbunătățite ținând cont că norvegianul mai are de jucat cel puțin nouă partide până la finalul sezonului: șase în campionat, cel puțin două în Champions League (dubla cu Real Madrid din semifinale) și finala Cupei Angliei împotriva rivalei Manchester United.

ADVERTISEMENT

Presa engleză l-a supranumit ”Bestia” pentru cifrele fantastice și sângele rece de care dă dovadă în fața porților adverse, dar Erling Haaland a fost lăudat și de fostul star de pe Old Trafford, Wayne Rooney, nimeni altul decât golgheterul all-time al ”diavolilor roșii”.


  • 2,14 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „peste 3,5 goluri” la meciul Manchester City – West Ham United

ADVERTISEMENT