News

Cum a pierdut o româncă peste 14.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de un bărbat din România: ”Și-a bătut joc de mine”

O româncă a pierdut peste 14.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de un conațional în Italia, unde era plecată la muncă de mai mulți ani de zile.
05.06.2023 | 16:12
Cum a pierdut o romanca peste 14000 de euro dupa ce sa indragostit de un barbat din Romania Sia batut joc de mine
Cum a pierdut o româncă peste 14.000 de euro. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Femeia povestește că regretă enorm că s-a îndrăgostit de un român, tocmai când se afla în Italia. Asta, pentru că dragostea a lăsat-o fără 14.000 de euro, bani pe care i-a pierdut în mai mulți ani. Acum, că și-a dat seama că a fost înșelată, femeia își cere banii înapoi în instanță și a intentat proces.

Cum a pierdut o româncă peste 14.000 de euro

Conform Rotalianul, femeia aflată în Italia la muncă s-a îndrăgostit de un individ din Alba, care a convins-o că o iubește și că e bun de însurat. Cu toate acestea, bărbatul îi cerea constant bani, acesta fiind singurul său interes real față de femeie. ”Și-a bătut joc de mine”, se plânge acum victima, trădată și lăsată fără bani.

ADVERTISEMENT

Așadar, sub pretextul iubirii, bărbatul îi cerea constant femeii ”diverse sume de bani, fie cu titlu de împrumut, fie pentru a cumpăra obiecte pentru casă, fie, pur și simplu, pentru că avea nevoie”. ”Evident, nu am putut crede că mă minte, câtă vreme îmi spunea mereu ce face cu banii, că investește în imobil tocmai pentru a avea unde să locuim împreună”, a transmis femeia.

”Îmi cerea constant diverse sume de bani, fie cu titlu de împrumut, fie pentru a cumpăra obiecte pentru casă, fie, pur şi simplu, pentru că avea nevoie. Îmi spunea ce face cu banii trimişi, respectiv renovări la casa dânsului: geamuri, uşi, parchet, zugrăvit, trimiţând şi poze în acest sens, pentru a-i dovedi ce a făcut cu banii. I-am trimis bani în ideea unui viitor comun”, a mai declarat femeia în fața judecătorului.

ADVERTISEMENT

Acum că se vede amenințat cu tribunalul, bărbatul se apără și spune că el nu s-a considerat niciodată iubitul femeii, ci simplu amic. Cu toate acestea, discuțiile de pe Messenger țin să-l contrazică. Cert e că timp de 4 ani bărbatul a primit 14.000 de euro de la femeie, iar acum victima îl dă în judecată pentru a-și recupera banii.

Inițial, judecătoria Câmpeni i-a dat dreptate femeii, însă Tribunalul Alba a respins această acțiune, precizând: ”Transferurile bancare efectuate pe numele apelantului nu pot constitui o probă suficientă pentru dovedirea contractului de împrumut, cu atât mai mult cu cât sumele virate sunt cuprinse între 50 şi 300 de euro, au fost trimise pe parcursul a mai mulţi ani şi nu cuprind nicio referință cu privire la natura sumelor virate”.

ADVERTISEMENT

”Atitudinea nesinceră a pârâtului este contrazisă flagrant de discuţiile purtate pe messenger. Pârâtul îi spune constant că o iubeşte, se arată preocupat de starea sa de sănătate, o asigură continuu de iubirea sa şi de autenticitatea sentimentelor sale, pentru ca, în acest fel, să obţină bani de la reclamantă. Sub imperiul promisiunilor pârâtului şi al sentimentelor declarate, intimata a înţeles să trimită sumele de bani, în speranţa alimentată de pârât că vor avea un viitor împreună. Evident, nu a putut crede că pârâtul o minte, câtă vreme acesta îi spunea mereu ce face cu banii, că investeşte în imobil tocmai pentru a avea unde să locuiască împreună”, mai este menționat în decizia instanței.

”Întrucât în speţă nu a fost dovedită încheierea unui contract de împrumut între părţi, Tribunalul, va admite apelul declarat, va schimba în parte sentința atacată şi rejudecând în aceste limite va respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă”, au mai motivat judecătorii decizia. Cu toate acestea, decizia respectivă poate fi contestată la Curtea de Apel.

ADVERTISEMENT

”Transferurile bancare efectuate pe numele apelantului nu pot constitui o probă suficientă pentru dovedirea contractului de împrumut, cu atât mai mult cu cât sumele virate sunt cuprinse între 50 şi 300 de euro, au fost trimise pe parcursul a mai mulţi ani şi nu cuprind nicio referinţă cu privire la natura sumelor virate. Întrucât în speţă nu a fost dovedită încheierea unui contract de împrumut între părţi, Tribunalul, va admite apelul declarat, va schimba în parte sentinţa atacată şi rejudecând în aceste limite va respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă”, mai este precizat în hotărârea Tribunalului Alba.

ADVERTISEMENT