News

Cum a preluat ministerul Gabrielei Firea un celebru hotel de pe litoral. Apropiat al fostului edil, responsabil de unitate

Un celebru hotel de pe litoral a ajuns sub controlul ministerului condus de Gabriela Firea. Un apropiat al fostului edil este responsabil de managementul unității.
31.10.2022 | 08:09
Cum a preluat ministerul Gabrielei Firea un celebru hotel de pe litoral Apropiat al fostului edil responsabil de unitate
Hotel celebru de pe litoral, sub controlul Gabrielei Firea. Sursa foto: hepta.ro / plaja.ro/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Guvernul României a decis ca Biroul de Turism pentru Tineret SA (BTT), cu întreg patrimoniul societății, să fie administrat de Ministerul Familiei.

Hotel celebru de pe litoral, sub controlul Gabrielei Firea

În urma acestei acțiuni, sub controlul instituției conduse de Gabriela Firea intră cel mai cunoscut hotel din stațiunea Costinești, Forum, scrie site-ul Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Nu se cunosc motivele pentru care Biroul de Turism pentru Tineret SA (BTT) a trecut sub controlul noului minister. În nota de fundamentare a HG-ului nu se explică de ce ministerul Familiei ar putea administra această companie mai bine decât altă instituție.

Se precizează doar faptul că ”este necesară abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 481/2013 privind aprobarea transferului pachetului de acțiuni deținut de stat la societatea «Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)» – S.A. București, din administrarea Autorității pentru Administrarea Activelor Statului în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului”.

ADVERTISEMENT

Biroul de Turism pentru Tineret a luat naștere în anul 1968. Din acel moment funcţionează ca o agenţie de turism care ar trebui să organizeze vacanțe pentru tineri în staţiunile de la munte şi mare.

Fost liberal, devenit apropiat de fostul edil Firea, responsabil de administrarea unității

La scurt timp după ce BTT a fost trecut de la ministerul Tineretului și Sportului la ministerul Familiei, în fruntea consiliului de administrație a fost instalat Hazem Kansou.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă este un apropiat al Gabrielei Firea. El a condus Societatea de Transport București (STB) pe vremea când actualul ministru social-democrat era primar.

De-a lungul ultimilor ani, Hazem Kansou s-a remarcat prin mai multe acțiuni îndreptate contra fostului rival al Gabrielei Firea de la alegerile pentru conducerea Capitalei, Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, Kansou ar avea o activitate importantă pe contul personal de Facebook. Acesta este autorul mai multor postări laudative la adresa fostului edil Gabriela Firea. În paralel, acesta ar lansa și atacuri la adresa lui Nicușor Dan, edilul în funcție din București.

ADVERTISEMENT