News

Gabriela Firea nu renunță la PMB și a lămurit dacă va candida la prezidențiale: ”Mă bucur când oamenii mă întreabă”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a vorbit marți despre posibilitatea de a candida pentru un alt mandat la PMB, dar și despre posibila candidatură la alegerile prezidențiale.
18.10.2022 | 19:33
Gabriela Firea nu renunta la PMB si a lamurit daca va candida la prezidentiale Ma bucur cand oamenii ma intreaba
Gabriela Firea este tentată de o nouă candidatură la alegerile locale. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, Gabriela Firea nu a ascuns că își dorește al doilea mandat în fruntea Primăriei Municipiului București. Totuși, ea a spus că este dispusă să candideze pentru PMB doar dacă va avea sprijinul colegilor din PSD.

Gabriela Firea vrea să continue proiectele începute la PMB

Cu siguranță mi-aș dori să candidez pentru PMB dacă cei din PSD mă vor considera un candidat viabil. Dacă se va întâmpla astam da, îmi voi sacrifica din nou viața personală și aș dori să continui din nou proiectele”, a declarat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

În continuare, cea care conduce Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse s-a referit la posibilitatea de a fi alegerea PSD pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Nu m-am gândit la un astfel de proiect. Cine știe, poate peste 20 de ani. Dar deocamdată nu se pune problema pentru așa ceva. Voi susține categoric candidatul PSD sau candidatul de stânga dacă nu va fi unul din partid.

ADVERTISEMENT

Cred că avem destui colegi pregătiți pentru alegerile prezidențiale. Totuși, mă bucur când oamenii mă opresc și mă întreabă despre asta”, a completat fosta primăriță a Capitalei.

Egalitatea de șanse în acest secol

Altfel, Gabriela Firea a depus în Parlament proiectul de lege despre obligaţia de a promova prezența femeilor pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat, într-un procent de 30%.

ADVERTISEMENT

În acest context, ea a fost susținută de președintele PSD și totodată al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Printre altele, fosta jurnalistă a explicat că rolul acestui proiect este de a modifica unele percepţii îngrijorătoare.

Gabriela Firea s-a referit la faptul că 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie. În același context, 8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă şi copii.

ADVERTISEMENT

În continuare, ea s-a referit la egalitatea de șanse, care trebuie să devină o regulă clară şi corectă în secolul 21.

 

ADVERTISEMENT