Sport

Motivul halucinant pentru care Franck Ribery a ratat transferul la Real Madrid. Soția l-a împiedicat să devină „galactic”

Franck Ribery (38 de ani) a scris istorie la Bayern Munchen, dar la fel de bine o putea face și la Real Madrid. Uli Hoeness a povestit cum francezul a ratat șansa de a devenit „galactic”.
03.01.2022 | 17:20
Motivul halucinant pentru care Franck Ribery a ratat transferul la Real Madrid Sotia la impiedicat sa devina galactic
Motivul halucinant pentru care Frank Ribery a ratat transferul la Real Madrid. Soția l-a împiedicat să devină „galactic”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Franck Ribery a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai ultimului deceniu și jumătate.

Francezul, care a jucat 12 ani la Bayern Munchen, a avut ocazii să plece din Bundesliga, dar transferul nu s-a concretizat din motive care mai de care mai ciudate.

La finalul sezonului 2009-2010, Real Madrid și Chelsea s-au lupat pentru semnătura fotbalistului. Ambele echipe au oferit câte 80 de milioane de euro în schimbul său.

ADVERTISEMENT

Franck Ribery nu a ajuns la Real Madrid din cauza soției

Cotat în 2010 de transfermarkt.com la 10 milioane de euro, Ribery era tentat de o mutare mai degrabă la Real Madrid, deși ambele oferte contractuale erau extrem de atractive.

„Când povestea lui Ribery la Bayern părea că se va încheia, în 2010, când agenții săi îl ca și anunțau vândut la Real Madrid, l-am invitat pe el și pe soția lui, Wahiba, să mănânce cu noi. Susi (n.r. Susanne – soția lui Uli Hoeness) a gătit halal, special pentru ea.

ADVERTISEMENT

Am petrecut o seară minunată, iar aproape de miezul nopții Wahiba a spus: ‘Franck, rămânem la Munchen’, a povestit Hoeness, conform as.com.

Din acel moment, Franck Ribery nici că a mai plecat de la Bayern până la finalul sezonului 2018-2019, francezul respectând astfel dorința soției sale, alături de care are cinci copii: trei fete (Hiziya, Shahinez and Keltoum Chérifa) și doi băieți (Seif el Islam și Mohammed).

ADVERTISEMENT

Ribery s-a despărțit după 12 ani de Bayern Munchen și a ajuns la Fiorentina, care l-a achiziționat liber de contract. Mijlocașul, ajuns la 38 de ani, încă joacă în Serie A, la Salernitana.

Sezonul acesta, fostul internațional francez a jucat 12 meciuri, interval în care a reușit două assist-uri.

ADVERTISEMENT

La Bayern Munchen, Franck Ribery ajunsese în 2007, după ce bavarezii au plătit 30 de milioane de euro pentru transferul său de la Marseille.

În cei 12 ani petrecuți la Munchen, francezul a jucat de 425 de ori pentru Bayern, perioadă în care a bifat124 de goluri și 182 de pase decisive.

ADVERTISEMENT