Life

Cum a reacționat un turist din Belgia după ce s-a plimbat cu Mocănița în Bucovina: “Ce am făcut să merit?”

Ce reacție a avut un turist din Belgia după ce a mers cu Mocănița în Bucovina pentru prima dată. Experiența l-a fascinat total.
26.04.2024 | 08:20
Cum a reactionat un turist din Belgia dupa ce sa plimbat cu Mocanita in Bucovina Ce am facut sa merit
Ce a spus un turist din Belgia după ce s-a plimbat cu Mocănța. Sursa foto: Observator News/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un turist din Belgia s-a plimbat cu Mocănița în Bucovina pentru prima dată și a avut o reacție surprinzătoare. Experiența este una unică atât pentru turiștii români, cât și pentru cei din străinătate.

Cum a reacționat un turist din Belgia după ce s-a plimbat cu Mocănița din Bucovina pentru prima dată

Una dintre principalele atracții turistice din Bucovina este Mocănița Huțulca, care își prelungește traseul cu 5 kilometri și ajunge până la Mănăstirea Moldovița.

ADVERTISEMENT

Traseul din gara Moldovița până în Vatra Moldoviței este unul cu peisaje spectaculoase. Mecanici de tren vin foarte devreme, la ora 6 dimineața, pentru a pregăti combustibilul pentru această cursă, așteptată de mulți turiști.

Locomotiva va parcurge traseul în 30 de minute, timp în care turiștii se pot bucura de natură și de peisajele de vis. Mai mulți turiști din Belgia s-au plimbat cu Mocănița, iar experiența a fost una fascinantă pentru aceștia.

ADVERTISEMENT

“Doamne Dumnezeule! Ce am făcut să merit?”, a fost reacția unui turist, potrivit Observator News. Plimbarea cu trenul cu aburi reprezintă unul dintre principalele motive pentru care turiștii vizitează zona Bucovinei.

De asemenea, un alt turist din Belgia vine în România în fiecare an în România. Acesta este încântat de plimbarea cu Mocănița, la fel ca ceilalți turiști care se bucură de această experiență.

ADVERTISEMENT

“Este ceva de nepomenit. Suntem din Belgia şi o dată pe an venim în ţară, în România, facem o plimbare. Sincer, sunt aşa de bucuros că am parte de această experienţă cu Mocăniţa”, a spus turistul.

Peisajele din Bucovina i-au fascinat pe turiștii străini, iar unii recunosc că și-ar fi dorit ca vremea să fi fost mai bună. “Peisajul este extraordinar. Mi-aş fi dorit să fie mai însorit astăzi”, a spus un alt vizitator.

ADVERTISEMENT

Mocănița din Huțulca a fost dată în folosință încă din anul 1888. La vremea respectivă, era utilizată pentru transportul lemnelor din pădure și se numără printre puținele astfel de tenuri din țară care încă funcționează.

Cât costă un bilet cu Mocănița

Turiștii pot lua, la ora 11, un tren către Mănăstirea Moldovița și se întorc după două ore. Cealaltă plecare este spre Argel, cu o locomotivă cu Abur, la ora 14.

Prețul unui bilet este cuprins între 30 și 60 de lei pentru adulți și 20 sau 30 de lei pentru copii, în funcție de traseul ales de către turiști. Multe persoane optează pentru vacanțe în Bucovina sau Maramureș mai ales de Paște.

ADVERTISEMENT