News

Cât costă vacanţa de Paşte în Maramureş. Românii nu se înghesuie să-şi facă rezervări, spre disperarea patronilor de pensiuni

Ofertele de Paşte ale pensiunilor încă nu-i impresionează pe români. Cât costă un sejur în Maramureş şi de ce sunt îngrijoraţi proprietarii.
30.03.2024 | 16:14
Cat costa vacanta de Paste in Maramures Romanii nu se inghesuie sasi faca rezervari spre disperarea patronilor de pensiuni
Ofertele de Paşte ale pensiunilor încă nu-i impresionează pe români Foto: DespreHoteluri.ro
ADVERTISEMENT

Nu mai despart patru săptămâni până la începutul vacanţei de Paşte, iar cum anul acesta diferenţa dintre Paştele catolic şi cel ortodox este de peste o lună mulţi români aleg destinaţii din ţară, pentru a rămâne conectaţi la spiritul sărbătorii.

Gradul de ocupare a camerelor este de 65%

Creşterea bruscă a temperaturilor se pare că nu a dezgheţat încă turismul intern, iar mulţi dintre proprietarii de pensiuni sunt îngrijoraţi cu privire la perspectivele acestui sezon. Locurile de cazare sunt aproape goale şi nici la capitolul rezervări situaţia nu este bună.

ADVERTISEMENT

Majoritatea pensiunilor din Maramureş au făcut publice ofertele lor de Paşte, dar spre disperarea proprietarilor turiştii au rămas insensibili la ele, în ciuda faptului că preţurile sunt aceleaşi de anul trecut.

“350 de lei de persoană, cu mic dejun şi cină şi masa de Paşte. Băuturi, mâncare, de toate. Avem horincă de prune, horincă de mere, afinată”, a spus Maria Opriş, proprietara unei pensiuni din satul Breb, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Cât priveşte preţul mediu al unei vacanţe de patru zile în Maramureş, acesta este, în medie, de 2.000 de lei de persoană. În tarif intră cazarea, mesele festive şi diverse alte activităţi, în funcţie de pensiunea unde sunteţi cazat.

Între surprizele care îi aşteaptă pe turişti sunt plimbarea cu mocăniţa la Vişeul de Sus, muzică live specifică zonei maramureşene şi vizite la diverse mănăstiri.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în turism afirmă că în momentul de faţă gradul de ocupare a camerelor disponibile de Paşte în zona Maramureșului este de numai 65%. Agenţii nu şi-au pierdut însă încrederea că vor avea parte de un boom de ultimul moment.

“Noi avem încredere, că mai este o lună până la sărbătorile pascale şi că vom avea solicitări. Ne aşteptăm la o creştere de ultim moment”, spune Catinca Perşe, reprezentantul unei agenţii de turism.

ADVERTISEMENT

O speranţă în plus este dată de faptul că majoritatea pensiunilor acceptă tichete de vacanță, pe suport tipărit și card: Edenred, Up Romania și Sodexo. Tichetele de vacanță trebuie să fie predate la sediul agenției de turism sau transmise la sediul pensiunii prin curierat rapid.

ADVERTISEMENT