News

Cum a reușit un poștaș din București să fure 140.000 de lei din pensiile românilor. A jucat banii la păcănele

Un poștaș din București a „poftit” la pensiile românilor. Bărbatul a furat peste 140.000 de lei, jucând banii la păcănele.
17.11.2023 | 23:00
Cum a reusit un postas din Bucuresti sa fure 140000 de lei din pensiile romanilor A jucat banii la pacanele
Un poștaș din București a furat 140.000 de lei din pensiile românilor. colaj Fanatik/Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Cum a reușit un poștaș din București să fure 140.000 de lei din pensiile românilor. Caz incredibil în Capitală, după ce angajatul Poștei Române a ajuns să sustragă o sumă importantă de bani și să plece într-o sală de jocuri de noroc.

Cum a reușit un poștaș din București să fure bani din pensiile românilor

Bărbatul, funcționar public cu atribuții de gestionar la un oficiu poștal din București, a furat 141.960 lei. Suma de bani ar fi trebuit să fie livrată pensionarilor. Fapta a avut loc la data de 9 august 2023. După ce a pus mâna pe pensiile românilor, poștașul a jucat banii la păcănele.

ADVERTISEMENT

Cercetările au arătat că bărbatul, împătimit al jocurilor de noroc, a falsificat semnătura a trei pensionari și a unui om care își desfășoară activitatea în asistență socială. El a semnat în locul acestor persoane că ar fi primit banii.

Totul a ieșit la iveală în momentul în care românii păgubiți au anunțat că pensiile lor nu au ajuns la ei. După ce au fost făcute sesizările, au fost desfășurate cercetări în urma cărora s-a concluzionat că angajatul era responsabil de dispariția banilor.

ADVERTISEMENT

„Inculpatul a falsificat semnătura de primire a trei beneficiari de mandate plată pensie. Pensii ce urmau a fi achitate pentru luna august 2023, precum şi semnătura de primire a unui beneficiar de mandat plată prestații asistenţă socială – alocație ce urma a fi achitată pentru luna iunie 2023.

A folosit cele patru mandate astfel falsificate, în cadrul angajatorului, pentru a crea aparența că a achitat beneficiarilor de drept sumele de bani consemnate pe aceste înscrisuri oficiale. În realitate îşi însușise banii în scop personal”, a transmis Judecătoria Sectorului 5, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost trimis în judecată

Ancheta a arătat că bărbatul a sustras cei 141.960 de lei. Apoi a ajuns într-o sală de jocuri de noroc. Din această sumă, 90.110 de lei au fost jucați la păcănele. După ce a fost prins, a înapoiat cei 51.850 de lei.

Acum, la câteva luni de la comiterea faptelor, angajatul Poștei Române a fost trimis în judecată. El este cercetat sub control judiciar pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

ADVERTISEMENT

Nu este singurul caz de acest gen. În octombrie 2022, un poștaș din municipiul Pitești, din județul Argeș, a fost acuzat de delapidare și fals. Acesta ar fi furat suma de 85.000 de lei din pensiile oamenilor.

ADVERTISEMENT
Tags: