News

Cum a scăpat un șofer român de TIR de plata taxei de autostradă, în Franța. A aplicat metoda timp de 3 luni, prejudiciu de 10.000 de euro

Un șofer de 20 de ani a provocat daune de 10.000 de euro, în Franța, după ce a reușit să scape de plata taxei de autostradă.
24.07.2023 | 19:52
Cum a scapat un sofer roman de TIR de plata taxei de autostrada in Franta A aplicat metoda timp de 3 luni prejudiciu de 10000 de euro
Cum a scăpat un șofer român de TIR de plata taxei de autostradă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum a scăpat un șofer român de TIR de plata taxei de autostradă, în Franța. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a aplicat metoda, care l-a ajutat să își pună planul în aplicare, timp de trei luni. Suma de bani pe care ar fi trebuit să o plătească este considerabilă.

Cum a scăpat un șofer român de TIR de plata taxei de autostradă, în Franța

Incidentul este relatat de presa franceză, care notează că în ultima vreme au fost descoperite o serie de fraude de taxare. Printre făptași se numără și un cetățean român, în vârstă de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Tânărul a stârnit uimirea autorităților din Franța, având în vedere că păcălit oamenii legii vreme de câteva luni. Șoferul român a reușit să scape de plata taxei, fentând stațiile de taxare franceze dintre Montélimar-Sud și Orange.

El a făcut zeci de drumuri dus-întors pe autostrada A7, din luna mai până în luna iulie 2023. În această perioadă, românul a forțat zonele de taxare, în timp ce se afla la volanul camionului său înmatriculat în Spania.

ADVERTISEMENT

Metoda folosită de el este destul de simplă. Mai exact, în momentul în care trecea printr-o zonă de taxare, se apropia cu TIR-ul de bariere atât cât să pornească dispozitivul care le ridica.

Tânărul de 20 de ani a fost arestat

Concesionarul autostrăzii, Vinci Autoroutes, susține că prejudiciul se ridică la aproximativ 10.000 de euro. Șoferul de TIR român a fost prins după ce faptele lui au fost detectate pe camerele de supraveghere instalate de-a lungul autostrăzii.

ADVERTISEMENT

Vinci Autoroutes a constatat frauda, iar autoritățile competente au fost sesizate cu privire la faptele românului. Astfel, în noaptea de 19 spre 20 iulie, șoferul a fost prins în timp ce încerca să scape de taxa de autostradă prin aceeași metodă menționată.

Bărbatul a fost arestat, iar TIR-ul a fost confiscat de oamenii legii. Acum, șoferul român se află în custodia polițiștilor din Franța, urmând să fie judecat pentru 45 de fapte de înșelăciune.

ADVERTISEMENT

Mai mult, conform cercetărilor se pare că tânărul de 20 de ani este bănuit și de alte ilegalități. El ar fi sustras combustibil și cel mai probabil va fi cercetat și pentru comiterea infracțiunii de furt.

 

 

ADVERTISEMENT