News

Șofer român de TIR, lovitură pentru patronul la care lucra. Câtă motorină ar fi furat în trei luni, cantitatea e impresionantă

Un şofer de TIR a fost prins în flagrant în timp ce încerca să ascundă motorina furată din propriul rezervor. Denunţat de patron, el era urmărit de o lună de poliţişti.
28.05.2023 | 17:50
Sofer roman de TIR lovitura pentru patronul la care lucra Cata motorina ar fi furat in trei luni cantitatea e impresionanta
Braşoveanul fura motorină din propriul camion
ADVERTISEMENT

Poliţia îl cercetează pe un şofer de TIR din Braşov, care a fost denunţat de propriul şef că ar fi furat motorină de rezervorul propriului camion, în decurs de numai trei luni cantitatea sustrasă fiind de aproximativ o tonă.

Şoferul a fost prins la exact o lună de la depunerea plângerii

Şoferul de 37 de ani, din localitatea braşoveană Tărlungeni, a fost reţinut sâmbătă, după ce a fost oprit în trafic de poliţişti, iar în camion au fost descoperite mai multe butoaie cu combustibil, pe care urma să le transporte la Feldioara.

ADVERTISEMENT

“În urma controlului efectuat, în bena camionului au fost descoperite mai multe butoaie de tablă cu capac, în care se afla cantitatea de aproximativ 1000 litri de motorină. Din ancheta desfăşurată  a rezultat faptul că bărbatul bănuit de comiterea faptei ar fi sustras cantitatea respectivă, începând cu luna martie şi până în data de 27 mai a.c.,  din rezervorul aceluiaşi camion.

Combustibilul sustras l-ar fi depozitat la locuinţa sa din satul Tărlungeni. În data de 27.05.2023, bărbatul ar fi decis să transporte combustibilul spre comuna Feldioara, moment în care a fost depistat de organele de poliţie”, se arată într-un comunicat al IPJ Braşov.

ADVERTISEMENT

Flagrantul a fost pregătit după ce, în data de 27 aprilie administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în satul Cărpiniş, judeţul Braşov, a sesizat la poliţie faptul că un angajat ar fi sustras motorină, în ultimele luni, din rezervorul unui camion al cărui gestionar era.

Nu puţine sunt cazurile cu şoferi români care fură combustibil din propriile rezervoare pe şoselele ţării, dar mai ales ale Europei. Nu mai departe de luna trecută un astfel de caz a făcut vâlvă în Italia.

ADVERTISEMENT

Poliția din peninsulă i-a urmărit hoții de combustibil în parcările de pe autostrăzi din Piemont și Vale D’Aosta, din nordul țării. Acțiunile oamenilor legii au dus la arestarea camionagiilor români și la condamnarea foarte rapidă a vinovaților.

În cadrul unei operațiuni de combatere a furtului de combustibil din camioane, în seara zilei de 6 aprilie, o unitate specială de poliție a arestat doi tineri șoferi de TIR români într-o parcare de lângă autostrada A 21 din Pontecuron.

ADVERTISEMENT

Aceştia furau motorină dintr-un camion în care un șofer ucrainean, nebănuind nimic din ce se petrece afară, dormea ​​adânc. S-a dovedit că din rezervorul lui “s-au scurs” peste 300 de litri de motorină, potrivit portalului de știri italian Il Piccolo. În aceeaşi zi, cei doi români au fost condamnați la doi ani de închisoare și amendați cu 200 de euro.

ADVERTISEMENT