News

Cum a supraviețuit timp de cinci zile o australiancă rătăcită în sălbăticie. ”Plănuise doar o excursie scurtă de o zi”

O australiancă rătăcită în sălbăticie a supraviețuit timp de cinci zile cu câteva gustări și o sticlă de vin. Mașina femeii se împotmolise în noroi
07.05.2023 | 18:45
Cum a supravietuit timp de cinci zile o australianca ratacita in salbaticie Planuise doar o excursie scurta de o zi
Femeia a fost găsită după cinci zile Sursa foto: Victoria Police
ADVERTISEMENT

Lilian, o australiancă în vârstă de 48 de ani, a fost găsită de poliția locală după cinci zile într-o zonă cu vegetație sălbatică unde mașina i s-a împotmolit în noroi. Zona nu este acoperită de rețelele de telefonie mobilă.

Cum a supraviețuit timp de cinci zile o australiancă rătăcită în sălbăticie

Femeia a reușit să supraviețuiască în mare parte datorită unor cadouri pe care le avea în mașină. Lillian a pornit duminică, 30 aprilie, într-o scurtă excursie de o zi, călătorind prin zonele cu vegetație densă din Bright, în High Country din statul australian Victoria.

ADVERTISEMENT

O înregistrare video a dezvăluit momentul în care a fost găsită de serviciile de urgență vineri, 5 mai, în timpul unei căutări pe terenul accidentat, după ce mașina ei a fost reperată la capătul unui drum de pământ în tufișurile din Mitta Mitta, relatează news.com.au.

Lillian se îndrepta spre barajul Dartmouth pe 30 aprilie, când a ajuns într-o fundătură, la sfârșitul traseului Yankee Point Track. Dându-și seama că a luat o curbă greșită, a încercat să întoarcă mașina, însă aceasta s-a împotmolit în noroi.

ADVERTISEMENT

Nemaiputând să ceară ajutor, fără semnal la telefonul mobil și neputând să meargă pe jos după ajutor din cauza problemelor de sănătate, Lillian a fost nevoită să rămână la mașina ei.

Poliția a început căutări extinse în zonele Mitta Mitta, Wodonga, Bright și Albury după ce familia ei a dat alarma pe 30 aprilie, deoarece nu primise apelul zilnic al lui Lillian. După ce a reperat-o pe femeia de 48 de ani, elicopterul poliției a reușit să direcționeze o mașină a poliției locale către locația ei, unde a fost găsită “în siguranță și bine”.

ADVERTISEMENT

Cadoul pentru mama ei a ajutat-o să supraviețuiască

Sergentul Martin Torpey, de la secția de poliție din Wodonga, a declarat că Lillian a reușit să supraviețuiască în parte datorită unor cadouri pe care, din fericire, le avea în mașină.

“Singurul lichid pe care Lillian, care nu bea, îl avea la ea era o sticlă de vin pe care o cumpărase ca un cadou pentru mama ei, așa că asta a ajutat-o să-și astâmpere setea”, a declarat sergentul Torpey.

ADVERTISEMENT

“Ea plănuise doar o excursie scurtă de o zi, așa că luase cu ea doar câteva gustări și acadele, dar nu și apă. Și-a folosit foarte mult bunul simț pentru a rămâne lângă mașina ei și a nu se rătăci prin tufișuri, ceea ce a ajutat poliția să o găsească”, a mai declarat reprezentantul poliției.

În imposibilitatea de a-și muta mașina, Lillian a folosit încălzitorul acesteia pentru a se încălzi pe parcursul nopților friguroase. Găsită la aproximativ 60 de kilometri de cel mai apropiat oraș, Lillian a fost “extrem de ușurată” să vadă poliția vineri, care a fost “la fel de fericită să o vadă”. Femeia a fost dusă la spital pentru a fi tratată pentru deshidratare, unde rămâne sub observație.

ADVERTISEMENT