Fotbal intern

Cum a trăit Toni Petrea primul său meci ca antrenor principal la FCSB. Stresat, panicat, agitat, învingător. Reportaj exclusiv

22.07.2020 | 22:55
Cum a trait Toni Petrea primul sau meci ca antrenor principal la FCSB Stresat panicat agitat invingator Reportaj exclusiv
Toni Petrea, în meciul de fotbal dintre FCSB si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, finala Cupei Romaniei, disputat fara spectatori pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, miercuri 22 iulie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Toni Petrea a debutat ca antrenor principal la FCSB în finala de Cupa României împotriva celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. Problemele cu coronavirusul pe care le-au avut cei de la CFR Cluj au amânat primul meci al lui Petrea.

Astfel, fostul secund al lui Laurențiu Reghecampf a intrat oficial în meseria de antrenor la o partidă cu un trofeu pe masă. La Ploiești, în plină pandemie, FCSB-ul antrenat de Toni Petrea a bătut Sepsi Sf. Gheorghe, luându-și biletele de Europa.

ADVERTISEMENT

FANATIK a urmărit pe viu cum a trăit Toni Petrea acest debut al său ca antrenor principal al roș-albaștrilor. În permanență agitat, la limita spațiului tehnic și vorbind de multe ori „doar” cu mâinile!

Toni Petrea, primul meci ca antrenor principal la FCSB! Cum a trăit finala cu Sepsi. Relaxarea dinainte s-a făcut praf instantaneu: stresat și agitat!

Toni Petrea, varianta surpriză pe care Gigi Becali a ales-o pentru banca tehnică a celor de la FCSB, după îndepărtarea lui Bogdan Vintilă, trebuia să-și facă debutul ca principal în derby-ul cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Amânarea din week-end-ul trecut al respectivei întâlniri, mult mai importantă pentru CFR și… Craiova, l-a adus pe Petrea în fața unui meci cu trofeul pe masă. Finală de Cupă contra surprizei Sepsi Sf. Gheorghe, o formație care s-a înființat acum 9 ani, când Petrea făcea fișe cu Laurențiu Reghecampf pe la Snagov! Nici măcar nu ajunseseră la FCSB, via Chiajna!

L-am urmărit pe Petrea la conferința de presă dinaintea finalei. A vorbit concis, încrezător, dându-și „pase” cu căpitanul Florin Tănase. Dar toată relaxarea dinaintea meciului s-a transformat în stres non-stop pentru tehnician după primul fluier al olteanului Colțescu.

ADVERTISEMENT

S-a contrat cu rezerva Andrei Chivulete după nici jumătate de oră. „Hai, mă, nici chiar așa!”

Toni Petrea nu a stat deloc jos. Mereu în fața băncii de rezerve, plimbându-se și gesticulând mai mereu. Cerea în permanență echipei să urce, iar fundașilor centrali să țină linia undeva la 25-30 de metri de poarta lui Vlad.

Nu au trecut decât 17 minute și a avut o primă discuție cu Tommy Neubert. Urmarea? Acesta i-a chemat din tribune pe Adi Niță, Perianu și Cristi Dumitru și i-a trimis la încălzire. Oare de ce? Vedetele care nu au prins primul 11, Moruțan și Adi Petre, nu intră în calcule? Momentan,

ADVERTISEMENT

Apoi Petrea și-a văzut de meci, dar iritarea sa a crescut. Și în special la adresa deciziilor brigăzii de arbitri. Iar dacă antrenorul nu „s-a dat” direct la Colțescu, a făcut-o la rezerva Andrei Chivulete. „Hai, mă, nici chiar așa!” Era vorba de mici faulturi de joc, nimic deosebit, dar tensiunea debutului era mare.

Schimbările de la pauză au făcut diferența. Toni Petrea s-a bucurat ca un copil la golul lui Dennis Man

Lui Petrea nu i-a plăcut prima repriză. Cu siguranță nici patronului. Antrenorul și-a luat sticla de apă după ce Colțescu a trimis echipele la cabine și a plecat primul spre vestiare. Cot la cot cu Panțîru, căruia i-a transmis câteva sfaturi.

Nu au mai revenit pentru partea a doua Darius Olaru și Ionuț Vână. Au intrat Moruțan și Adi Petre. Adică echipa care în mod normal trebuia să înceapă din primul minut, nu din 46. Iar modificările au pus destul de repede pe șine jocul echipei lui Petrea. Mai multă implicare, mai multă dorință, plus Adi Petre, pivotul care lipsea, dar care lui Gigi Becali nu-i place nici dacă face „tripla”!

Iar după super-acțiunea lui Moruțan din minutul 54 și bara lui Panțîru din 57, a venit golul lui Man care l-a transformat și pe Petrea. Antrenorul s-a descătușat ca un copil. Primul lui gol ca principal, golul care poate fi sinonim cu un trofeu.

Finalul finalei l-a găsit cu mâinile la spate, așteptând fluierul de Europa al lui Sebastian Colțescu. Apoi, învingătorul s-a îmbrățișat cu toată lumea!

În ultimele 20 de minute l-am văzut pe Toni Petrea că știe să și zâmbească. A făcut-o cu cei de pe bancă, ba chiar și cu arbitrii. A așteptat să-i explice Chivulete faza din minutul 77, când Colțescu fluieră ceva în careul lui Sepsi, dar nu penalty cum și-ar fi dorit.

Eliminarea lui Bouhenna a cam lămurit micile dileme care mai existau. FCSB, dirijată acum calm de pe margine de noul său antrenor, a controlat fără probleme finalul. Putea fi 2-0 la acțiunea lui Coman din minutul 91, dar scorul este corect. Finalul finalei l-a găsit pe Petrea cu mâinile la spate, așteptând calm fluierul de Europa al lui Colțescu.

Apoi s-a îmbrățișat cu toată lumea, primul fiind Neubert. Jucătorii au da frâu liber bucuriei și scandărilor „Campionii, campionii” și „Steaua, Steaua!” Toni Petrea îi urmărea zâmbitor. Relaxat. Învingător.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan – FCSB: 1,95 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT