Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cele două scenarii de Europa în funcție de câștigătoarea Cupei României: cum poate juca locul 2 în Europa League

Marius Șumudică a discutat despre modul în care Cupa României influențează echipa care va merge în Europa League, unde există posibilitatea ca locul secund să beneficieze.
22.04.2024 | 11:35
Cele doua scenarii de Europa in functie de castigatoarea Cupei Romaniei cum poate juca locul 2 in Europa League
Cine TERMINA PE LOCUL 2 Craiova, CFR, Rapid, Farul Marius Sumudica, ANALIZA FARA PERDEA
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică este invitatul lui Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA. Emisiunea poate fi văzută live în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, chiar pe website-ul nostru. Situația cupelor europene a fost lămurită de antrenorul curtat de Rapid, după demiterea lui Bergodi.

Calcule complicate pentru Europa League

Invitatul lui Horia Ivanovici, Marius Șumudică, a discutat despre cum Cupa României poate dinamiza calculele calificărilor din SuperLiga. Antrenorul a discutat despre cele două tipuri de licențiere, care sunt decisive cu privire la cine ne va reprezenta-n Europa.

ADVERTISEMENT

„Oțelul Galați a depus actele pentru a primi licență de Europa. Aici există două tipuri de licențe. Licența care se acordă pentru viitorul an competițional în SuperLiga, trebuie să ai toate datoriile plătite până la 31 decembrie anul trecut.

În momentul în care tu dorești să îți iei licență UEFA trebuie să ai toate datoriile plătite până la data de 31 martie anul asta. Oțelul a trimis toate documentele necesare pentru a dobândi licență și a avea acces la cupele europene. Undeva în jurul datei de 26-27 aprilie toată lumea va știi dacă are dreptul.

ADVERTISEMENT

Corvinul face parte dintr-o situație specială pentru că nimeni nu se gândea ca o echipă de ligă secundă să ajungă până acolo. UEFA va lua în calcul și într-un termen foarte scurt, într-o ședință extraordinară, li se va acorda licența pentru a juca în Europa League. În cazul în care cele două nu vor primi de la UEFA licență, atunci locul 2 va merge în Europa League.

Locul 3 va merge direct în Conference League, iar locul 4 va da baraj cu primul din play-out, locurile 7-8. În primă fază s-au rugat să ia Voluntari Cupa. Acum se roagă să nu aibă licență câștigătoarea“, a spus Marius Șumudică, în direct la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Miza importantă sunt bonusurile din Europa

Marius Șumudică a mai spus că bonusurile din Europa League sunt foarte mari, mult mai mari decât în trecut. De asemenea, antrenorul a spus că traseul locului secund, dacă triumfătoarea Cupei României nu va primi licență UEFA, este mai simplu decât al campioanei.

„Locul 2 va merge Europa League dacă nu iau licență. Miza va fi mai mare, diferență mare de bani. Îmi aduc aminte de când eram la CFR Cluj, bonusurile sunt mari. Ai șansa ca din Europa League, mergând un tur sau două, ai șansa să cazi în Conference League. Locul 1 este foarte greu (n.r. de calificare în cupele europene)“, a mai spus Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

Conform clasamentului actual, FCSB este aproape campioană și va merge în preliminariile Ligii Campionilor. În cazul în care câștigătoarea Cupei României Betano nu va obține licența UEFA, calculele sunt simple. Universitatea Craiova ar merge în turul 3 al Europa League, Farul Constanța în primul tur al Conference League, iar CFR Cluj ar disputa baraj cu Universitatea Cluj, cel mai probabil.

Cum poate juca locul 2 în Europa League

ADVERTISEMENT