Life

Cum aerisim corect casa pe timp de iarnă. De ce nu este bine să deschizi geamurile dimineața, pe frig

Aerisirea casei în sezonul de iarnă. De ce nu este indicat să lăsăm ferestrele deschise dimineața, pe frig? Sfaturile specialiștilor.
01.02.2024 | 22:13
Cum aerisim corect casa pe timp de iarna De ce nu este bine sa deschizi geamurile dimineata pe frig
Cum aerisim corect casa pe timp de iarnă. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Aerisirea casei este foarte importantă, deoarece trebuie eliminat aerul toxic, format peste noapte sau în timpul zilei. Se spune că este necesar mai ales dimineața să deschidem geamul, chiar dacă este frig sau iarnă. Însă, nu trebuie să omitem un detaliu.

Cum să aerisim corect locuința pe anotimp de iarnă

Cei mai mulți oameni deschid fereastra ca să-și aerisească locuința deoarece au auzit că aerul rece al acestui anotimp, de iarnă, are o putere mai mare de a absorbi atât dioxidul de carbon format în încăpere, cât și energiile negative.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aerul de afară îți reîmprospătează și mintea, nu doar mirosul casei. Suntem mai energici după ce inspirăm aerul curat, fiindcă simțim cum este mai ușor și ne oferă și o senzație de relaxare, pe lângă energie.

Specialiștii atrag atenția să nu țineți prea mult timp fereastra largă sau ușa, când afară este foarte frig sau iarna, din cauză că se poate răci prea mult în interiorul imobilului și, totodată, aparatele care dau căldură, se vor solicita mai mult decât de obicei pentru a oferi o temperatură optimă.

ADVERTISEMENT

Aflați și că geamurile nu se țin multă vreme deschise când sunt valori termice caracterizate de umiditate. Aceasta este, de obicei, plină de bacterii, iar în casă poate pătrunde mai mult un aer toxic decât unul purificator.

Unele persoane opresc aparatele care asigură căldura când aerisesc prin casă. Tocmai pentru ca acestea să nu se suprasolicite ulterior și, astfel, să vă treziți cu facturi mai mari la gaze sau cu o eventuală defecțiune.

ADVERTISEMENT

Cum ne poate dăuna aerul de dimineață

Unii experți susțin că aerul, dimineața, este mai poluat, ca un efect al traficului rutier mai intens decât în restul momentelor din zi. Autovehiculele pot avea emisii de carbon mult mai mari, din varii motive, precum efectuarea unor manevre greșite.

Așadar, cel mai bine este să nu vă aerisiți locuința chiar de la primele ore ale unei zile. Nu în ultimul rând, dacă stați într-o zonă poluată, urmăriți cum evoluează situația, în așa fel încât să găsiți un moment oportun de a deschide geamul.

ADVERTISEMENT
Tags: