Remedii și soluții naturale pentru a elimina umiditatea din casă. Bunica n-a dat niciodată greș cu ele, mai ales că în acele vremuri nu existau atât de multe aparate și sfaturi pentru a ține la distanță această problemă.
Umiditatea din locuință este un subiect care nu poate fi trecut cu vederea și cu care s-au confruntat inclusiv bunicile noastre. Bătrânele obișnuiau să recurgă la leacuri populare și trucuri știute numai de ele.
Aerisirea este extrem de importantă, de aceea e bine să deschideți ușile și ferestrele de fiecare dată când puteți, în special când este vremea frumoasă. Acestea trebuie lăsate larg crăpate și atunci când se gătește în bucătărie.
De asemenea, pentru a evita umiditatea excesivă este indicat să nu uscați niciodată hainele în interior. În plus, rufele nu trebuie așezate deloc deasupra sau pe calorifere. Pentru a evita condensul din locuință nu strică să aplicați pe pereți o tencuială anti-mucegai.
Dezumificatorul natural folosit cel mai des de bunica este sarea grunjoasă care absoarbe umezeala. Acest ingredient se pune în pahare de plastic sau boluri și se așază în puncte strategice din fiecare încăpăre a casei.
Mai exact, sarea se pune în bucătărie unde sunt mereu aburi, dar și în dormitor, sub pat. Atunci când se umezește se înlocuiește cu alta nouă. Orezul absoarbe la rândul său umiditatea din locuință.
În aceeași notă, umiditatea va scădea și în cazul în care apelați la dușuri mai puțin fierbinți și de scurtă durată. În felul acesta vaporii de apă se vor diminua mai repede.
Cei care sunt mari iubitori de plante de interior pot opta pentru unele suculente și aeriene. Acestea se bucură de umiditatea în exces din atmosferă, însă trebuie să aveți grijă că necesită o îngrijire mai specială.
Aerul din locuință se va îmbunătăți considerabil dacă reparați instalațiile și verificați posibilele pierderi nesesizabile de apă. Ferestrele se izolează și se repară eventualele stricăciuni la acoperiș.