Life

Care este locul ideal pentru a păstra ceapa și usturoiul. Trucul la care apelează gospodinele cu experiență

Unde se păstrează, de fapt, cel mai bine ceapa și usturoiul. Pontul pe care îl cunosc numai gospodinele cu adevărat desăvârșite.
05.04.2024 | 18:00
Care este locul ideal pentru a pastra ceapa si usturoiul Trucul la care apeleaza gospodinele cu experienta
Unde se păstrează, de fapt, cel mai bine ceapa și usturoiul. Pontul pe care îl cunosc numai gospodinele cu adevărat desăvârșite. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Care este locul ideal pentru a păstra ceapa și usturoiul. Trucul la care apelează gospodinele cu experiență. De acum înainte nu vei mai da greș și legumele tale se vor păstra proaspete o perioadă mai lungă!

Unde se păstrează, de fapt, cel mai bine ceapa și usturoiul. Pontul pe care îl cunosc numai gospodinele cu adevărat desăvârșite

Unde se păstrează, de fapt, cel mai bine ceapa și usturoiul. Pontul pe care îl cunosc numai gospodinele cu adevărat desăvârșite. Specialiștii în domeniul alimentar trag un semnal de alarmă în această privință și spun că frigiderul trebuie scos din calcul.

ADVERTISEMENT

Legumele nu se țin, în general, la rece pentru că riscă să li se strice textura și calitățile. Cel mai bun loc este unul întunecat și cu o temperatură scăzută. De asemenea, acesta trebuie să fie foarte aerisit, indiferent de sezon.

În plus, nu trebuie lăsate niciodată în lumina directă a soarelui sau cu o umiditate foarte crescută. Indicat ar fi să se țină într-un sertar sau un dulap special pentru legume. În felul acesta vor rezista până la 6 luni fără să se strice sau să mucegăiască.

ADVERTISEMENT

Ceapa și usturoiul se pot păstra foarte bine și într-un sac de plasă sau material textil, care permite aerului să circule. Această explicație vine de la Camille Hoffmann, specialist în domeniul gastronomiei de la Cook’n & Eat’n. Expertul crede că așa vor rezista chiar de două ori mai mult.

„Risipa de ceapă a scăzut serios odată ce am învățat acest mic truc. Este un mod unic de a păstra ceapa și usturoiul și a funcționat cu adevărat! Este vorba de pungi de hârtie, un perforator și niște mușchi ai mâinii”, a declarat specialist, potrivit express.co.uk.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, punga de hârtie are rolul de proteja legumele de umiditate, în timp ce orificiile permit circulația aerului. Aceste lucruri duc la o păstrare corectă și de durată. În cazul în care ceapa a fost decojită va rezista maxim 10 zile, iar dacă este tocată nu mai mult de 7 zile.

Ce legume nu se păstrează la frigider

Ceapa și usturoiul nu sunt singurele legume despre care specialiștii spun că nu se păstrează la frigider. Foarte mulți experți din lumea întreagă recomandă să nu fie ținute la rece roșiile, cartofii și cafeaua. De asemenea, nu se bagă la rece nici pâinea sau sosurile picante.

ADVERTISEMENT

În plus, de pe lista de interdicții se mai numără nucile, uleiul de măsline și mierea. Fructele uscate, siropurile și produsele de patiserie nu au ce căuta la rece, ci în locuri special amenajate din bucătărie. Ciocolata nu se păstrează nici ea la frigider.

ADVERTISEMENT
Tags: