Life

Cum ai grijă de Crăciuniță. Trucul care te ajută să ai o plantă sănătoasă mai mult timp

Dacă ai primit cadou o Crăciuniță, sau ai decis să îți achiziționezi una, atunci trebuie să știi câteva trucuri care te ajută să prelungești viața acestei plante.
10.01.2023 | 19:22
Cum ai grija de Craciunita Trucul care te ajuta sa ai o planta sanatoasa mai mult timp
Sfaturi pentru o mai bună îngrijire a Crăciuniței. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Crăciunița, cunoscută și sub numele de Poinsettia, este o plantă extrem de elegantă, iar culoarea ei este una superbă.

Cum ai grijă corect de Crăciuniță

Ce o face remarcată? Frunzele sale roșii, care atrag atenția oricui. Totuși sunt și cazuri în care frunzele plantei nu mai ajung să fie roșii.

ADVERTISEMENT

În acest sens, înseamnă că trebuie să avem mai multă grijă de ea. Cum se îngrijește corespunzător Crăciunița? În primul rând, această plantă are nevoie de lumină.

Frunzele Crăciuniței ajung să fie roșii doar în momentul în care orele de lumină sunt puțin. În general, specialiștii recomandă ca planta să stea la lumină în jur de 10 ore, iar mai apoi la întuneric.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă ai o Crăciuniță, ai grijă ca în perioada toamnei să o acoperi cu o pungă de hârtie după ora 19.00 până dimineața pentru a o proteja.

Utilizând acest truc, vei observa că frunzele vor deveni roșii, așa cum te așteptai. Despre Crăciuniță mai trebuie să știi și că aceasta nu se împacă bine cu aerul uscat din interior.

ADVERTISEMENT

Acesta este și motivul pentru care planta trebuie să fie pulverizată în mod regulat. În cazul în care nu faci acest lucru, riști ca frunzele să se usuce, iar mai apoi să cadă.

Crăciunița trebuie să stea departe de calorifer

Și temperatura contează atunci când vine vorba de îngrijirea Crăciuniței. Această plantă nu iubește căldura, așa că mai bine o ținem departe de calorifer, însă totuși la lumina soarelui.

ADVERTISEMENT

În același timp, Crăciunița mai are nevoie și de apă. Ce facem însă odată cu venirea primăverii? Floarea trebuie tăiată, iar mai apoi depozitată într-o cameră răcoroasă, ferită de lumina soarelui.

Aceasta are nevoie de timp pentru a se putea odihni.

Menționăm faptul că o altă plantă extrem de pretențioasă este și busuiocul. La fel ca și Crăciunița și el are nevoie de o îngrijire optimă.

Busuiocul are nevoie de spațiu, adică de un ghiveci mare și de asemenea, trebuie evitate schimbările bruște de temperatură odată ce acesta a fost plantat.

ADVERTISEMENT