Life

Cum arată, de fapt, Universul. Noi imagini prezentate de experții NASA

Imagini spectaculoase cu Universul dezvăluite de experții NASA. Cum arată de fapt, spațiul și cum au fost realizate fotografiile.
30.05.2023 | 20:46
Cum arată, de fapt, Universul. NASA a făcut publice noi imagini. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Universul în imagini. Experții NASA au realizat mai multe fotografii uluitoare în spațiu și au dezvăluit cum arată două galaxii, dar și un grup de stele și o nebuloasă situate la ani lumină distanță de planeta noastră.

Cum arată Universul: imagini spectaculoase

Imagini spectaculoase cu Universul au fost surprinse de experții NASA, care au descoperit în trecut și o planetă în apropierea pământului pe care se poate locui. Fotografiile au fost captate folosind date combinate de la Observatorul Chandra X-Ray, Telescopul Spațial James Webb și Telescopul Spațial Hubble, scrie Business Insider.

ADVERTISEMENT

Astfel, fotografiile reprezintă, de aproape, fenomene spectaculoase care se pot vedea și cu ochiul liber. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul unor tehnologii avansate „Fiecare imagine combină razele X Chandra.

O  formă de lumină de înaltă energie, cu date în infraroșu din imaginile Telescopului Webb lansate anterior, ambele fiind invizibile cu ochiul liber”, a anunțat NASA, într-un comunicat, despre noile imagini cu Universul.

ADVERTISEMENT

Prima fotografie arată grupul de stele NGC 346, aflat într-o galaxie denumită Micul Nor Magellanic, situată la 200.000 de ani lumină de Pământ. În jurul unei regiuni de gaz și praf interstelar, denumiți și moli moleculari, se formează milioane de stele.

Prin prisma telescopului James Webb, combinația de gaz și praf arată precum o ceață violet și roz care se întrepătrunde cu stelele. Fotografia din Univers este atât de detaliată, încât poate face pe oricine să o privească minute în șir.

ADVERTISEMENT

Din seria de imagini prin care poate fi analizat Universul face parte și NGC 1672, o galaxie de tip spirală, care este poziționată la aproape 60 de milioane de ani lumină față de planeta noastră. Datele cu lumină optică de la Hubble influențează umplerea brațelor spiralate cu gaz și praf.

Galaxia Fantomă a fost surprinsă în imagini. De ce i se spune așa

O altă galaxie spirală este și Messier 74 (M74) . Se află la aproximativ 34 de milioane de ani distanță, însă este foarte greu de observat cu telescoapele care nu au o putere mare. Din această cauză se mai numește și Galaxia Fantomă.

ADVERTISEMENT

Ultima din seria de imagini cu Universul oferite de NASA, înfățișează Nebuloasa Vultur sau Messier 16 (M16), aflată la 6500 de ani lumină față de Terra. În fotografie poate fi observată regiunea Stâlpii Cerului, formată din nori groși de gaz și praf, precum și o mulțime de stele tinere.

ADVERTISEMENT
Tags: