News

Un asteroid de două ori mai mare decât Statuia Libertății va trece pe lângă Pământ. Anunțul NASA

NASA anunță că un asteroid de două ori mai mare decât Statuia Libertății va trece pe lângă Pământ. Ziua în care va avea loc evenimentul astronomic.
11.05.2023 | 22:43
Un asteroid de doua ori mai mare decat Statuia Libertatii va trece pe langa Pamant Anuntul NASA
NASA anunță că un asteroid se va apropia de Pământ în această lună. Ziua în care va avea loc evenimentul. Sursa foto: NBC News
ADVERTISEMENT

Un nou asteroid se va deplasa pe lângă Pământ în perioada următoare. Conform celor de la NASA, un obiect ceresc imens va trece ”aproape” de planeta noastră vineri, 12 mai 2023.

NASA anunță că un asteroid se va apropia de Pământ în această lună. Ziua în care va avea loc evenimentul

Specialiștii de la Administrația Națională Aeronautică și Spațială spun că acest asteroid are o dimensiune dublă decât Statuia Libertății. Acesta se va ”apropia” de Pământ în cursul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Intitulat de către NASA ”2023 HT 4”, asteroidul a fost inclus pe lista de abordări apropiate ale Pământului a instituției. NASA monitorizează cu atenție rocile spațiale mari pe care trebuie să le urmărească.

Agenția americană de astronomie, citată de The Sun, estimează că Asteroidul 2023 HT4 are un diametru de până la 130 de metri. Este evident că un asteroid de această mărime ar putea provoca un dezastru dacă ar lovit Pământul.

ADVERTISEMENT

Dat fiind acest aspect, dacă un astfel de obiect se află la mai puțin de 7,5 milioane de km de Pământ și este mai mare decât o anumită dimensiune, este considerat ”potențial periculos” de agențiile spațiale. 2023 HT 4 este așteptat să treacă la aproximativ 6,1 milioane de mile ( 9 km) distanță de planeta noastră.

Un alt asteroid se va apropia, pe 24 mai, la 7,7 milioane de km de Pământ

Publicația britanică Express scrie că un alt asteroid, și mai mare, este pe cale să se ”apropie” de Pământ în cursul acestei luni. NASA a adăugat și asteroidul – denumit 2023 CL3 – pe lista sa de abordări apropiate ale Pământului.

ADVERTISEMENT

Având o mărime de 200 de metri, 2023 CL3 ar putea provoca daune majore dacă ar avea impact cu Pământul. Din fericire, nu sunt motive de îngrijorare. Se așteaptă ca acesta să treacă pe lângă Pământ la o distanță de puțin sub 4,5 milioane de mile (7 km). Totul se va întâmpla pe 24 mai.

În ultimii ani, mai mulți experți și-au exprimat temeri că Pământul nu este pregătit să se apere de o coliziune cu un asteroid de mari dimensiuni. Un astfel de obiect ceresc ar putea pune capăt vieții umane de pe planetă.

ADVERTISEMENT

Cei de la NASA investighează o serie de mecanisme de apărare diferite pentru a preveni un astfel de rezultat devastator. Agenția spațială și-a lansat misiunea de test de redirecționare a unui asteroid, anul trecut. Experimentul a demonstrat capacitatea NASA de a schimba orbita unui asteroid numit Dimorphos.

ADVERTISEMENT
Tags: