News

Cum arată restaurantele și zonele de food-court din mall-uri după introducerea certificatului verde

Cum arată restaurantele și zonele de food-court din mall-uri după ce a fost introdusă obligativitatea certificatului verde
26.09.2021 | 15:33
Cum arata restaurantele si zonele de foodcourt din malluri dupa introducerea certificatului verde
ADVERTISEMENT

A fost o zi de weekend aproape la fel ca una din debutul săptămânii pentru restaurantele din București, dar mai ales în zonele de food court din mall-uri. Dacă aici, la orele amiezii, era o adevărată nebunie sâmbăta sau duminica, situația s-a schimbat serios.

S-a întâmplat lucrul acesta după ce patronii mai pot primi doar clienți care pot face dovada vaccinului, a unui test negativ sau a trecerii prin boală.

ADVERTISEMENT

Cum arată restaurantele și zonele de food-court din mall-uri după ce s-a introdus certificatul verde obligatoriu

De remarcat că în centrele comerciale, zonele de servire ale restaurantelor și ale cafenelelor au fost mult mai bine delimitate.

“Am vaccinul, certificatul verde, mi-am scanat telefonul. Poate dacă mai multă lume ar face acest pas, să se vaccineze, am scăpa de toată mascarada asta, să îi zic așa, mai repede”, a spus un tânăr.

ADVERTISEMENT

“Am certificatul verde din vară. Nu văd nimic discriminatoriu, așa mi se pare normal”, a transmis și altul.

Trebuie specificat că certificatul verde nu este solicitat în momentul în care este comandată mâncarea. Cu toate acestea, mai toți clienții iau produsele la pachet.

ADVERTISEMENT

În privința restaurantelor situația a fost cam la fel. Acestea au devenit aproape pustii în prima zi de certificat verde în București.

“Se simte și în încasări și la numărul de persoane care ne trec pragul. Clienții nu sunt obișnuiți cu această procedură. În mare parte nu știu.

ADVERTISEMENT

O parte refuză să prezinte certificatul. Am întâlnit situații în care erau grupuri mai mari de 7-8 persoane. Șase au prezentat certificat, o persoană nu avea.

A fost destul de dificil, le-am spus că nu se poate să rămână în interior. Unii au ales să rămână și alții au plecat”, a spus Ninel Dănilă, patron de restaurant pentru Digi 24.

Vă readucem aminte că certificatul de vaccinare a devenit obligatoriu și pentru accesul în săli de spectacol și concerte, dar și la cinematografe, în săli de sport și pentru participarea la conferințe

ADVERTISEMENT