Life

Cum au dat lovitura în afacere doi români. Au investit doar 500 de euro și au pornit de la o garsonieră

Businessul cu care au reușit să aibă succes doi tineri din România. Au plecat la drum numai cu 500 de euro și o garsonieră.
04.03.2024 | 12:39
Cum au dat lovitura in afacere doi romani Au investit doar 500 de euro si au pornit de la o garsoniera
Businessul cu care au reușit să aibă succes doi tineri din România. Au plecat la drum numai cu 500 de euro și o garsonieră. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cum au dat lovitura în afaceri doi români. Au investit doar 500 de euro și au pornit de la o garsonieră în urmă cu mai bine de 3 ani și jumătate, în perioada pandemiei de coronavirus. De atunci lucrurile au evoluat foarte frumos pentru ei.

Businessul cu care au reușit să aibă succes doi tineri din România. Au plecat la drum numai cu 500 de euro și o garsonieră

Businessul cu care au reușit să aibă succes doi tineri din România. Au plecat la drum numai cu 500 de euro și o garsonieră pe care o aveau în cartierul Dristor din București. Banii au fost cheltuiți pe primele materiale.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Alex Bogdan Stancu și Alexandra Stancu, cei doi soți care au plecat la drum cu această afacere au cumpărat inițial vase, plante și echipamente esențiale. Ideea lor a fost să aducă o bucurie și mai multă culoare în sufletele oamenilor.

Afacerea lor cu flori a crescut destul de repede. Comercializarea de aranjamente verzi și suculente pentru decorarea casei și a birourilor i-a făcut mai târziu să se extindă și asupra buchetelor de mireasă și aranjamentelor florale.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, businessul celor doi tineri în vârstă de 30 de ani este unul important. Cuplul a devnit un renumit furnizor de decorațiuni florale din Capitală, bazele fiind puse prima oară într-o garsonieră din Dristor.

Ulterior, absolvenții Facultăţii de Horticultură au scos din buzunar mai bine de 50.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii cu flori. Cifra de afaceri a atins în anul 2023 70.000 de euro și un profit de aproximativ 35%.

ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai bune perioade pentru afacerea tinerilor

„Afacerea noastră este una sezoniera din punctul de vedere al profitabilităţii. Avem trei perioade din an când încasările sunt mai mari – adică 1-8 martie, perioada evenimentelor private (mai-octombrie) şi perioada sărbătorilor de iarnă.

Momentan avem puţini angajaţi, preferând ca, în perioadele aglomerate, să lucrăm cu colaboratori, care au fost în proporţie de 70% studenţi ai Facultăţii de Horticultură”, a spus Alexandru Stancu într-un interviu pentru publicația businessmagazin.ro.

ADVERTISEMENT

Decorurile florale nu lipsesc de la evenimentele private, motiv pentru care cei doi tineri au deja solicitări pentru sezoanele de nunți de anul acesta și 2025. Cei doi afaceriști vor să angajeze floriști pentru atelierul care funcționează cu un singur spațiu.

În plus, cuplul caută și curieri pentru a putea creşte capacitatea de producţie a buchetelor şi a aranjamentelor florale livrate în Bucureşti. În momentul de față, afacerea celor doi poate fi găsită pe calea Şerban Vodă 76-78 din Bucureşti.

ADVERTISEMENT