News

Cum au reacționat mai mulți turiști români când au văzut o broască țestoasă rănită pe o plajă din Grecia

Mai mulți turiști români prezenți pe o plajă din Grecia au găsit o broască țestoasă rănită. Comportamentul acestora față de situația întâlnită a stârnit un val de reacții critice în online.
01.08.2022 | 08:01
Cum au reactionat mai multi turisti romani cand au vazut o broasca testoasa ranita pe o plaja din Grecia
Mai mulți turiști români prezenți pe o plajă din Grecia s-a adunat să privească o țestoasă rănită. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Destinațiile turistice din Grecia sunt pline de români în acest vârf de sezon estival. Unii dintre conaționalii noștri nu știu însă să reacționeze adecvat atunci când au de a face cu situații neîntâlnite în zona țării noastre.

Mai mulți turiști români prezenți pe o plajă din Grecia s-a adunat să privească o țestoasă rănită: ”Nimeni nu o ajută. Ați anunțat o autoritate?”

Duminică, 31 iulie, mai mulți români prezenți pe plaja Marble Beach au distribuit poze și filmări cu o broască țestoasă uriașă, ajunsă spre mal.

ADVERTISEMENT

Oamenii nu au știut cum să se comporte în această situație. Astfel, în loc să facă tot posibilul pentru a ajuta animalul rănit, aceștia s-au strâns în număr mare în jurul țestoasei pentru a o fotografia și apoi a posta pe Facebook imaginile.

Comentariile apărute la aceste imagini urcate pe un grup din online sunt extrem de critice. Cei mai mulți atrag atenția că broasca are nevoie de ajutor, nu de turiști care o împiedică să ajungă la mal, notează Ziare.com.

ADVERTISEMENT

”Păcat de ea. Trebuia curățată de alge, lumea multă o dezorientează.”

”Nimeni nu o ajută. Ați anunțat un medic veterinar, o autoritate? Măcar undeva la o tavernă, un localnic. Ce s-a întâmplat cu ea?”

Într-un final, se pare că la fața locului au ajuns și polițiștii. Aceștia au luat animalul și l-au dus la un cabinet pentru a i se acorda îngrijiri.

ADVERTISEMENT

Un român s-a lăudat, pe Facebook, cu o caracatiță prinsă în Thassos

Conaționalii noștri prezenți în această perioadă în Grecia s-au lăudat, tot pe site-urile de socializare, cu o altă ”captură” exotică.

Un bărbat aflat în concediu în Thassos a postat pe un grup de Facebook o poză de pe plajă, în timp ce ține într-o mână o caracatiță.

ADVERTISEMENT

Astăzi (n.r. sâmbătă, 30 iulie), pe plaja Pefkari“, a scris acesta pe grupul Forum Thassos de pe Facebook. El nu a precizat dacă a găsit-o sau a prins-o intenționat.

Cert este că postarea sa a stârnit destul de multe reacții critice. În comentariile de pe același grup, foarte mulți conaționali s-au arătat revoltați:

“Mai bine o lăsați în mare.”

“Dacă nu vrea să o mănânce, de ce a scos-o din apă…pentru o ședință foto?!”

“Lăsați-le, oameni buni, să trăiască, nu le mai exterminați! Aveți ce mânca, nesătuilor!”

ADVERTISEMENT
Tags: