Life

Câți bani a plătit un român pentru o vacanță de vis în Grecia. A închiriat singur o vilă pe o insulă celebră

Un tânăr din România a dezvăluit câți bani a plătit pentru o vacanță de vis în Grecia. A ales o destinație foarte apreciată și a închiriat singur o vilă.
27.07.2022 | 16:51
Cati bani a platit un roman pentru o vacanta de vis in Grecia A inchiriat singur o vila pe o insula celebra
Vacanțele în Grecia s-au scumpit considerabil. Foto: unsplash
ADVERTISEMENT

Românii nu se uită la bani atunci când vine vorba de vacanțe, iar asta o demonstrează statisticile. Dacă pandemia i-a oprit pe unii dintre ei în anii trecuți, acum, aceștia aleg destinații exotice precum Malta, Olanda, Barcelona și Franța. Nici Grecia nu a fost uitată, iar un român a dezvăluit câți bani a plătit pentru un sejur de 14 zile pe insula Zakynthos.

Cât l-a costat pe un tânăr român o vacanță de vis în Grecia? Și-a închiriat o vilă pe o insulă celebră

Ștefan locuiește în România, însă preferă să-și petreacă vacanțele în Grecia, asemenea multor vedete de la noi, printre care se numără Cosmin Seleși și Andreea Raicu.

ADVERTISEMENT

Tânărul a ales să investească câteva mii de euro într-un sejur de vis, de 14 zile, pe insula Zakynthos. Cu toate că recunoaște că a observat o creștere a prețurilor față de anul trecut, Ștefan nu a vrut să-și refuze nicio dorință.

„Am plecat 14 zile pe insula Zakynthos din Grecia. Am dat undeva la 1.500 de euro pe o vilă privată timp de 13 nopţi.

ADVERTISEMENT

Am observat o creştere undeva la 10% la cazare, dar şi la mâncare. Cu tot cu cazare şi mâncare, undeva la 3.000 de euro. Plus-minus”, a declarat Ștefan pentru observatornews.ro.

Faptul că totul e mai scump decât în anii trecuți o confirmă reprezentanții agențiilor de turism, care au mărturisit că anumite locații și insule preferate de mulți au ajuns să coste cu 5-8%.

ADVERTISEMENT

Printre serviciile cele mai scumpe se numără zborul cu avionul, biletele ajungând să valoreze chiar și cu 25-35% mai mult decât în anii precedenți.

Românii, cheltuieli colosale pentru vacanțele în străinătate

În afară de Grecia, printre destinațiile de vacanță preferate de conaționali se mai numără Malta, Olanda, Barcelona și Franța. Românii nu se uită la bani atunci când vine vorba de plăcerile lor, iar acest lucru este demonstrat de statistici.

ADVERTISEMENT

„Peste 5 miliarde de euro. Atât au cheltuit românii pe vacanţe în străinătate, în 2019. În 2020, suma a fost la jumătate, bineînţeles, din cauza pandemiei. Anul trecut, 4 miliarde de euro s-au dus pe vacanţe, iar anul acesta prognozele arată românii vor ajunge să cheltuie 6 miliarde de euro, un record istoric”, scrie sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT
Tags: