Life

Cum decongelezi în mod corect peștele. Mulți nu știu asta

Tu știi cum să decongelezi corect carnea de pește? Aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi înainte de preparare.
11.05.2023 | 21:06
Cum decongelezi in mod corect pestele Multi nu stiu asta
Metodele corecte prin care poți să decongelezi peștele. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cum să decongelezi corect peștele. Nu este bine să te grăbești, pentru că ai putea periclita calitatea cărni și nu va mai fi la fel de bun atunci când îl consumi. Acestea sunt cele mai bune metode pe care le poți folosi.

Cum decongelezi corect peștele

Experții recomandă peștele congelat și spun că acesta este chiar mai bun decât cel proaspăt prins, deoarece va avea mai multă aromă și un gust mai pronunțat. În plus, bacteriile dăunătoare vor fi eliminate în timpul procesului. Iar asta se aplică și în cazul creveților, al cărui mod de decongelare l-a explicat chef Joseph Hadad.

ADVERTISEMENT

Însă atunci când vine vorba de cum decongelezi carnea de pește, există mai multe variante. Este important de menționat că nu trebuie să te grăbești atunci când faci acest lucru, deoarece calitatea ar putea fi afectată.

Cea mai potrivită metodă este să-l lași la frigider peste noapte sau câteva ore. Astfel, ai control asupra temperaturii. Pentru a face asta, scoate peștele din ambalaj și așază-l pe un grătar sub care ai așezat, în prealabil, o tavă.

ADVERTISEMENT

Acoperă bine peștele cu un strat etanș de folie de plastic, apoi lasă-l la frigider. Procesul poate dura între 10 și 36 de ore, în funcție de mărimea și grosimea bucăților, de aceea trebuie să te asiguri că dispui de acest timp.

Dacă vrei să știi cum decongelezi rapid peștele pentru că este posibil să ai nevoie de el pe moment, există o variantă. Carnea se poate dezgheța foarte repede. Pune peștele într-o pungă resigilabilă și lasă-l într-un vas cu apă rece. Totul va dura numai 10 minute.

ADVERTISEMENT

Cât poți să păstrezi peștele după ce l-ai dezghețat

Mare atenție, însă. Nu este important doar cum dezgheți peștele, ci și în cât timp îl folosești după. Experții recomandă să nu treacă mai mult de câteva zile înainte de a-l prepara. Chiar și așa, trebuie ținut în condiții optime.

„Odată ce peștele s-a dezghețat, cel mai bine este să-l pregătiți imediat. Dar dacă nu poți să-l gătești imediat, poți depozita peștele în frigider într-o pungă de plastic sau un recipient etanș, care îi va menține temperatura și integritatea.

ADVERTISEMENT

Utilizați peștele în câteva zile și evitați să-l recongelați, deoarece acest lucru ar putea deteriora calitatea”, a declarat John Burrows, directorul tehnic al fructelor de mare la Alaska Seafood Marketing Institute din Juneau, conform adevărul.ro. 

Totodată, în timpul decongelării peștelui trebuie să-ți iei câteva măsuri de siguranță. „Când pregătiți vasul pentru pește, păstrați-l separat de alte alimente, în special de cele care sunt gătite. Spălați-vă mâinile și ustensilele înainte și după manipularea peștelui. În plus, aruncați folia de plastic sau pungile în care a fost peștele.

Pe măsură ce peștele se dezgheță, verificați-i calitatea prin miros și atingere. Nu ar trebui să miroasă a pește, ci ca o briză curată a oceanului. Pulpa trebuie să fie, de asemenea, fermă, umedă și aromată. Fiți atenți la orice modificări fizice sau de miros pe măsură ce se dezgheță”, a completat specialistul.

ADVERTISEMENT