Life

Cum decongelezi rapid carnea în numai 10 minute. Trucul util care îți va folosi 

Cum să dezgheți ușor carnea de orice fel de la congelator. E gata de gătit în 10 minute, asta datorită unui pont pe care foarte puține gospodine îl cunosc.
08.08.2022 | 19:25
Cum decongelezi rapid carnea in numai 10 minute Trucul util care iti va folosi
Cum să dezgheți ușor carnea de la congelator. E gata de gătit în 10 minute. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Nu știi cum să decongelezi carnea rapid? FANATIK îți dezvăluie un truc foarte simplu, util și la îndemâna oricărei gospodine. Acesta te va ajuta enorm și nu mai trebuie să scoți carnea din congelator cu o seară înainte.

Cum să dezgheți ușor carnea de la congelator. E gata de gătit în 10 minute

Carnea congelată îți dă dureri de cap atunci când vrei să te apuci imediat de gătit? De acum înainte nu va mai fi o problemă majoră, ține cont de acest sfat practic și te vei apuca de pregătit masa în numai câteva minute.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să așezi o oală cu gura în jos, iar peste să pui punga cu produsele de la măcelărie. Deasupra mai trebuie adăugată o cratiță care să fie pe jumătate plină cu apă caldă. Așteaptă 10 minute.

Rezultatul este unul spectaculos și nu mai este nevoie să aștepți ore întregi pentru a găti prânzul sau cina pentru cei dragi. Un alt pont are legătură cu cuptorul cu microunde, alege setarea necesară și apasă butonul care trebuie.

ADVERTISEMENT

Alte gospodine care nu au răbdare obișnuiesc să pună la fiert carnea congelată, ca apoi să o folosească în tot felul de preparate culinare. În plus, sunt și femei care cumpără mereu carne proaspătă și nu mai e nevoie de dezghețare.

Cea mai potrivită apă pentru decongelare este cea rece. Apa caldă dezgheață mai greu produsele de măcelărie, așadar durează mai mult procesul și în plus, mijlocul va avea în continuare gheață.

ADVERTISEMENT

Cât de greu se decongelează carnea

Carnea se dezgheață destul de greu, dar dacă folosiți trucul de mai sus nu mai trebuie să așteptați. Spre exemplu, produsele de pui au nevoie să stea în apă rece aproximativ o oră, specialiștii recomandând ca apa să fie schimbată la 30 de minute.

În ceea ce privesc produsele de vită, acestea se dezgheață mai greu și poate fi nevoie de un timp de până la două ore.

ADVERTISEMENT

De asemenea, carnea de porc se decongelează în peste o oră și jumătate, asta dacă nu se folosește trucul de mai devreme.

ADVERTISEMENT
Tags: