Chef Joseph Hadad a explicat cum trebuie decongelați corespunzător creveții. Mulți au tendința de a face o greșeală care trebuie evitată, altfel ar putea apărea probleme de sănătate.
Se întâmplă, de multe ori, să uităm să scoatem la timp creveții din congelator înainte să-i gătim. Din fericire, există o metodă prin care aceștia se pot dezgheța rapid. Chef Hadad are numeroase trucuri culinare, iar de data aceasta a dezvăluit unul care poate fi de mare folos în bucătărie.
Cel mai corect este să lași creveții în frigider pentru a se dezgheța încet. Cu toate acestea, cum nu ai timp mereu să faci asta, trebuie să te asiguri că folosești cele mai bune metode astfel încât să te poți bucura de o masă delicioasă.
Cel mai la îndemână truc este să bagi cutia cu creveți sub un jet de apă rece. În acest fel, stratul gros de gheață se va îndepărta imediat. În cazul în care creveții sunt înghețați în bloc și nu ai de gând să-i gătești pe toți, atunci poți lăsa apa călduță să curgă doar pe partea pe care vrei să o decongelezi.
“De regulă, creveții sunt înghețați individual și au un strat de gheață ce îi înconjoară. O glazură. Nu vreți ca toată acea apă din glazură să ajungă în tigaie, așa că trebuie să scăpați de ea. Iar cea mai bună metodă este sub jetul de apă. Rece.
Apa va topi imediat stratul subțire de gheață și vor fi gata de pus în tigaie. Dacă totuși creveții sunt înghețați în bloc și aveți nevoie doar de o parte din ei, lăsați apă călduță să curgă peste bucata din pachet pe care doriți să o decongelați.
Aceasta va topi glazura ce unește creveții și îi va elibera de restul blocului înghețat, pe care puteți să îl repuneți în congelator”, a explicat juratul de la MasterChef România pe blogul său personal.
Multe persoane au tendința de a pune creveții în apă caldă atunci când vor să-i dezghețe rapid. Potrivit renumitului bucătar, acest lucru este total greșit, deoarece căldura va favoriza dezvoltarea bacteriilor.
“Iar dacă îi lăsați la dezghețat treptat, cel mai bine este să îi puneți într-o strecurătoare așezată pe un bol, astfel încât apa să se scurgă și să nu fie apoși în momentul în care sunt gata.
Mai ales dacă vorbim de creveți prefierți pe care poate că îi veți folosi ca atare, pentru o salată, de exemplu.”, a mai precizat chef Hadad.
Cunoscutul bucătar a spus și ce ar trebui să facem în cazul în care rămân resturi de la creveți. Acestea pot emana un miros neplăcut dacă sunt aruncate direct la gunoi. Dacă nu folosești resturile pentru a face o supă, atunci cel mai bine ar fi să le congelezi într-o pungă cu închidere ermetică, după care le poți arunca undeva pentru a nu mirosi urât.