Life

Cum distrugi viteza routerului Wi-Fi fără să îți dai seama. Ce trebuie să faci pentru a avea un internet rapid

Știai că poți dă îți distrugi singur viteaza routerului Wi-Fi fără ca măcar să îți dai seama? Pentru a te bucura de un internet rapid, e nevoie să faci acest lucru mai des.
13.08.2023 | 13:26
Cum distrugi viteza routerului WiFi fara sa iti dai seama Ce trebuie sa faci pentru a avea un internet rapid
Cum distrugi viteza routerului Wi-Fi fără să îți dai seama. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că poți să distrugi viteza routerului Wi-Fi fără ca măcar să îți dai seama? Poate ai uitat de niște dispozitive de prin casă sau parte pur și simplu nu ai acordat o atenție sporită securizării rețelei tale.

Cum distrugi viteza routerului Wi-Fi fără să îți dai seama

Dacă vrei să ai o viteză mai mare la internet și vrei să eviți situația în acre îți distrugi sigur viteza routerului Wi-Fi, atunci ține cont de sfaturile specialiștilor. Experții de la All Connect au venit cu niște lucruri esențiale.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu îți securizezi constant rețeaua de internet, alte persoane pot avea acces la ea fără ca tu măcar să știi. Pe termen lung, acest lucru îți distruge viteza routerului Wi-Fi și poate chiar nu își dai seama care e cauza.

Dincolo de asta însă, ține cont și de alte dispozitive din casă. Poate ai un espressor de cafea cu Wi-Fi, ori un televizor sau poate un aer condiționat. Dacă funcționează simultan, acestea îți pot distruge de asemenea viteza la internet.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, specialiștii ne recomandă să fim atenți. Iar dacă nu este vina noastră,  înseamnă că alte persoane s-au conectat la rețea fără să știm. Iar de aici, mai multe neplăceri pot apărea 

”Străinii ar putea să între în rețeaua dvs. și să profite. Efectuarea de modificări la setările de securitate poate elimina acești drenori de viteză. De asemenea, ați putea evita hackerii cu actualizări regulate.

ADVERTISEMENT

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că aveți o parolă puternică și că o schimbați destul de des. Apoi, asigurați-vă că routerul dvs. folosește cel mai înalt nivel de securitate. Routerele au de obicei mai multe opțiuni de criptare, dar o setare WPA2 sau mai mare este adesea recomandată”, recomandă specialiștii, potrivit The Sun.

Cum îți securizezi corect rețeaua

Ce se întâmplă însă dacă unul dintre dispozitive nu est compatibil cu WPA2? Experții spun că putem opta pentru criptarea WPA. Aceasta ne-ar putea fi de mare ajutor pentru ca routerul Wi-Fi să funcționeze mai bine.

ADVERTISEMENT

“Numai dacă dispozitivele din rețeaua dumneavoastră sunt incompatibile cu criptarea WPA2 și WPA ar trebui să luați în considerare utilizarea criptării WEP. WPA înseamnă Wi-Fi Protected Access (Acces protejat Wi-Fi) și există acum un WPA3”, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT