Știai că poți să distrugi viteza routerului Wi-Fi fără ca măcar să îți dai seama? Poate ai uitat de niște dispozitive de prin casă sau parte pur și simplu nu ai acordat o atenție sporită securizării rețelei tale.
Dacă vrei să ai o viteză mai mare la internet și vrei să eviți situația în acre îți distrugi sigur viteza routerului Wi-Fi, atunci ține cont de sfaturile specialiștilor. Experții de la All Connect au venit cu niște lucruri esențiale.
În cazul în care nu îți securizezi constant rețeaua de internet, alte persoane pot avea acces la ea fără ca tu măcar să știi. Pe termen lung, acest lucru îți distruge viteza routerului Wi-Fi și poate chiar nu își dai seama care e cauza.
Dincolo de asta însă, ține cont și de alte dispozitive din casă. Poate ai un espressor de cafea cu Wi-Fi, ori un televizor sau poate un aer condiționat. Dacă funcționează simultan, acestea îți pot distruge de asemenea viteza la internet.
Tocmai din acest motiv, specialiștii ne recomandă să fim atenți. Iar dacă nu este vina noastră, înseamnă că alte persoane s-au conectat la rețea fără să știm. Iar de aici, mai multe neplăceri pot apărea
”Străinii ar putea să între în rețeaua dvs. și să profite. Efectuarea de modificări la setările de securitate poate elimina acești drenori de viteză. De asemenea, ați putea evita hackerii cu actualizări regulate.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că aveți o parolă puternică și că o schimbați destul de des. Apoi, asigurați-vă că routerul dvs. folosește cel mai înalt nivel de securitate. Routerele au de obicei mai multe opțiuni de criptare, dar o setare WPA2 sau mai mare este adesea recomandată”, recomandă specialiștii, potrivit The Sun.
Ce se întâmplă însă dacă unul dintre dispozitive nu est compatibil cu WPA2? Experții spun că putem opta pentru criptarea WPA. Aceasta ne-ar putea fi de mare ajutor pentru ca routerul Wi-Fi să funcționeze mai bine.
“Numai dacă dispozitivele din rețeaua dumneavoastră sunt incompatibile cu criptarea WPA2 și WPA ar trebui să luați în considerare utilizarea criptării WEP. WPA înseamnă Wi-Fi Protected Access (Acces protejat Wi-Fi) și există acum un WPA3”, mai arată sursa citată.