Life

Țara unde ești amendat dacă folosești rețeaua Wi-Fi a altcuiva. Poți ajunge și la închisoare dacă faci asta

Există o țară unde ești amendat dacă folosești rețeaua WI-Fi a altcuiva. De asemenea, riști să ajungi și la închisoare pentru acest lucru.
22.06.2023 | 06:35
Tara unde esti amendat daca folosesti reteaua WiFi a altcuiva Poti ajunge si la inchisoare daca faci asta
Țara unde ești amendat dacă folosești rețeaua Wi-Fi a altcuiva. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că există o țară unde ești amendat dacă folosești rețeaua Wi-Fi a altcuiva? Acest lucru este complet interzis, iar în anumite situații se pedepsește chiar și cu închisoarea. Iar asta este doar una dintre numeroasele legi ”ciudate” de aici.

Țara unde ești amendat dacă folosești rețeaua Wi-Fi a altcuiva

Fiecare țară de pe glob are legile și regulile sale. Spre deosebire de România însă, o țară care este apreciată de străini vine cu reguli stricte. La unele nu te-ai fi gândit niciodată și pot părea chiar ciudate, însă ele chiar există.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Singapore. Aici, multe lucruri care în România sunt considerate normale ajung să fie pedepsite cu închisoarea, dar și cu amenzi usturătoare. Spre exemplu, o persoană nu are voie să se conecteze la rețeaua Wi-Fi a altcuiva.

Acest lucru se pedepsește cu o amendă de până la 100.000 de dolari sau chiar și cu trei ani de închisoare. Care este motivul și de ce este interzisă utilizarea rețelei Wi-Fi în astfel de situații? Se pare că cei din Singapore vor să evite furtul de date.

ADVERTISEMENT

Și e de înțeles, având în vedere că numeroși hackeri se folosesc de rețeaua Wi-Fi pentru a ajunge la date personale. Nu de puține ori, experții ne-au recomandat să optăm pentru o parolă sigură, pe care să o mai și schimbăm din când în când.

O altă lege ciudată din Singapore este cea legată de mersul la toaletă. Este interzis să nu tragi apa atunci când mergi în spațiile publice. Se fac controale riguroase, în special în centrul orașului. Acest gest se pedepsește chiar și cu o amendă de 1.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Consumul de apă, interzis în mijloacele de transport în comun

O altă lege, care de altfel există parțial și în România, vizează consumul de alimente. Este interzis să mănânci sau să bei în timp ce mergi cu mijloacele de transport în comun. Amenda poate ajunge la 500 de dolari în acest caz.

Pe de altă parte, nu ai voie nici măcar să consumi o sticlă de apă. Și acest lucru înseamnă încălcarea legii și se pedepsește cu amenda menționată anterior. O altă lege ceva mai ciudată este cea legată de guma de mestecat.

ADVERTISEMENT

Oricine ajunge în Singapore trebuie să știe că nu are voie să importe sau să vândă gumă de mestecat. Iar cine e surprins că face acest lucru poate fi sancționat cu o amendă de până la 100.000 de dolari, sau chiar trei ani de închisoare.

Consumul de alcool este de asemenea vizat de o lege. Este interzis consumul de băuturi alcoolice după ora 22.30 în Singapore. Acest lucru este valabil atât în baruri, cât și în restaurante, iar amenda poate ajunge la 1.000 de dolari.

ADVERTISEMENT