Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum era Hagi ca jucător, în vestiar la Steaua. Dezvăluirile unui fost coleg

Vivi Răchită a dezvăluit momente picante din perioada în care a fost coleg cu Gică Hagi la Steaua. Cum s-a impus „Regele” în vestiar de la început
31.07.2023 | 09:43
Cum era Hagi ca jucator in vestiar la Steaua Dezvaluirile unui fost coleg
Vivi Răchită a fost coechipier cu Gică Hagi la Steaua între 1989 și 1990. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vivi Răchită a vorbit despre perioada în care Gheorghe Hagi a jucat la Steaua. De ce era un puști atât de respectat într-un vestiar cu greutatea Stelei.

Vivi Răchită, dezvăluiri din perioada în care Hagi juca la Steaua: „De atunci avea personalitate”

Vivi Răchită a explicat la FANATIK SUPERLIGA cum era văzut Gheorghe Hagi în vestiarul Stelei. Cei doi au fost colegi în Ghencea între 1989 și 1990: „E normal, ăsta e Hagi. Nu zicea nimeni nimic! De atunci avea personalitate, de puști. Eu l-am prins când a venit în 1989 și avea Mercedes-ul ăla pătrățos în curtea stadionului. S-a făcut linișite când s-a dat jos. Doar Valentin Ceaușescu mai avea așa ceva.

ADVERTISEMENT

Aveam 19 ani când a jucat Hagi ultimul meci la Steaua. Am jucat amândoi într-un meci cu Farul, înainte să plece la Real Madrid. Prima repriză el a jucat la Farul și eu am intrat în minutul 60”.

La doar 22 de ani, Hagi era deja respectat de veteranii care cuceriseră Cupa Campionilor Europeni: „Era echipa aia cu Lăcă, dar el avea o personalitate mare! Era mai mic ca Bumbescu, ca Iovan. Ți-am zis, eu am venit la 18 ani la Steaua și am crescut între Bumbescu și Iovan”.

ADVERTISEMENT

Vivi Răchită, uluit de Hagi: „Ieșea direct pe teren, era totul nativ!”

Vivi Răchită nu poate uita modul în care Hagi s-a impus la Steaua: „Nu îi spunea nimeni nimic pentru că la antrenamente rupea! Adică nu puteai să îi iei mingea! Nu se antrena să zici că… ieșea direct pe teren, era totul nativ! 

Nimic nu îi spunea Bambino (n.r. Bumbescu), cât era de rău! Păi nu putea să-l prindă! Ăștia erau fotbaliști atuncea! Eu cu Artimon eram ăia care căram gențile!”.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin consideră însă că educația și comportamentul lui Hagi a fost de asemenea extrem de important: „Cred că respectul era reciproc. Era un jucător mic de vârstă, dar care își știa locul, adică nu vedeai ce se întâmplă acuma, să fie un jucător, cum am auzit acum câțiva ani, i-a zis unul de nu știu câți ani lui Chipciu că și-a luat o minge în gură și i-a spus: ‘Scuipă valva!’.

De ce Hagi era atât de respectat la Steaua: „A fost adoptat pentru ce făcea, dar și pentru felul lui respectuos de a vorbi”

Jurnalistul e convins că atitudinea lui Hagi l-a făcut să fie acceptat la Sportul și Steaua și ulterior la Real Madrid sau Barcelona: „Mi-e greu să cred că Gică Hagi i-ar fi putut să-i spună lui Bumbescu asta, indiferent cât de bun ar fi! Respectul ți-l câștigi prin respect! Gică a fost un jucător respectat de mic de cei mari. 

ADVERTISEMENT

Era greu să fii respectat în teren și în afara lui în compania de care vorbești, dar și în compania de la Sportul Studențesc. Acolo cu Mircea Sandu, cu Iorgulescu, cu Cazan, era dificil.

Și el a fost adoptat acolo pentru ce făcea, dar și pentru felul lui respectuos de a vorbi cu oamenii mai în vârstă, cu jucătorii mai mari”.

Reacția jucătorilor Stelei după venirea lui Hagi la Steaua: „Bă, ne-a crescut cota vestiarului!”

Vivi Răchită își aduce aminte de relația specială pe care Hagi o avea cu cei dragi: „Era respectuos, de atunci țin minte. Mai ales cu familia, cu părinții lui. Veneau la meciuri, se duceau mereu la Constanța”.

Hagi a fost din prima integrat în vestiarul Stelei: „Toți jucătorii mari care câștigaseră Cupa Campionilor cu 3-4 ani în urmă, când a venit Hagi au zis: ‘Bă, ne-a crescut cota vestiarului!’. Îți dai seama?!”.

Fostul fundaș central și-a adus aminte și de momentele mai încinse:„La sfârșitul antrenamentelor, se mai făceau de 2-3 ori pe săptămână tinerii cu bătrânii, ca o miuță. Și eram eu, Ilie Dumitrescu, Hagi, Dan Petrescu și jucam cu greii! Mai băteam și noi câteodată. 

Mă, când îi băteam, știi cum eram? Plini de sânge! Ne dădeau Bumbescu, Iovan, Nae Ungureanu… Ne mâncau! Se juca ca un meci oficial! Pe viață și pe moarte era! Dar toți apoi mergeam în vestiar și eram prieteni. 

Hagi a impus respect prin valoarea lui de la început. După meciul acela cu Farul a făcut cinste și a plecat la Real Madrid. El era cuminte, nu petrecea”. 

FANATIK SUPERLIGA e LIVE doar pe site-ul FANATIK.RO, de trei ori pe săptămână: luni, marți și vineri, de la ora 10:30. Emisiunea va putea fi urmărită în premieră pe canalele de YouTube și Facebook de la ora 17:00.

Rapid player

ADVERTISEMENT