Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce ar reprezenta, cu adevărat, promovarea CSA Steaua. Ar migra fanii FCSB?

Ce ar reprezenta promovarea în Superliga pentru CSA Steaua. Fanii celor de la FCSB s-ar putea îndrepta spre echipa Ministerului Apărării.
28.07.2023 | 09:02
Ce ar reprezenta cu adevarat promovarea CSA Steaua Ar migra fanii FCSB
Ce ar reprezenta promovarea celor de la CSA Steaua în SuperLiga. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

CSA Steaua s-a lovit de-a lungul ultimilor ani de imposibilitatea de a promova în SuperLiga, deși din punct de vedere sportiv, echipa „militarilor” și-a îndeplinit obiectivul. George Ogăraru, fostul fotbalist al Stelei, a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre ce ar însemna revenirea lui CSA Steaua în prima ligă.

George Ogăraru, despre noul lot al CSA Steaua: „S-au descurcat bine”

CSA Steaua va debuta în noul sezon din liga secundă pe 5 august împotriva celor de la Chindia Târgoviște. Lotul roș-albaștrilor s-a schimbat din temelii după ce nu mai puțin de 16 jucători au părăsit-o dintr-un foc pe CSA Steaua la începutul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

George Ogăraru a vorbit despre noii jucători ai celor de la CSA Steaua. „Pe noi ne bucură că a luat mult mai mulți jucători la prima echipă (n.r. de la academie). E adevărat că sunt și de un nivel superior generațiile acestea din 2005/2006. La noi au fost generații foarte bune și au luat mai mulți jucători. Acum doar ce s-au întors din cantonament din Bulgaria (n.r. CSA Steaua).

Nu am avut timp să vorbim despre nivelul jucătorilor pe care i-a adus. Nici eu nu-i cunosc foarte bine jucătorii pe care i-au adus, nici nu știu cum s-au integrat în echipă. Din ceea ce am văzut în meciurile amicale s-au descurcat bine. Cel mai bine îi cunoaște Daniel (n.r. Oprița) și Boștină (n.r. Gabriel) pentru că ei sunt acolo”, a declarat George Ogăraru, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Ce ar reprezenta, cu adevărat, promovarea CSA Steaua. Ar migra fanii FCSB?

Ulterior, George Ogăraru a explicat ce ar reprezenta promovarea pentru CSA Steaua. Odată cu revenirea în SuperLiga a „militarilor”, fostul fundaș dreapta este de părere că fanii ar veni într-un număr mult mai mare la stadion. Totodată, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori de la CSA Steaua a lansat săgeți către rivalii de la FCSB.

„FCSB nu joacă tot timpul cu stadionul plin, dar noi am fi avut stadionul plin meci de meci, dacă am fi promovat. Oamenii în general vor să vadă meciuri de primă ligă și vor să vadă derby-uri, meciuri importante. Cred că asta va atrage foarte mult. Îi vor atrage și pe cei nehotărâți cu siguranță. 

ADVERTISEMENT

Dacă îi vor atrage pe cei de la FCSB către noi, nu știu. Nici nu mizăm foarte mult pe lucrul acesta, sincer. N-am zis că nu ne dorim, am zis că nu mizăm pe lucrul acesta. (n.r. veți juca cu stadionul plin, dacă promovați?) Sunt sigur de asta.

Nu cred că am avut niciodată un conflict (n.r. cu Gigi Becali). Nu știu de ce a făcut declarațiile acelea, dar nu a fost un lucru fair-play. Poate așa a considerat, dar nu e adevărat și de aceea am ținut să menționez că nu e un adevăr”, a mai spus George Ogăraru.

ADVERTISEMENT

Alin Buzărin, dur cu CSA Steaua și FRF: „Cheltuie 4 milioane de euro anual pe amicale”

CSA Steaua trebuie să se asocieze cu un privat pentru a obține dreptul de promovare în SuperLiga. Alin Buzărin, specialistul FANATIK SUPERLIGA, a avut un discurs la adresa clubului deținut de Ministerul Apărării, dar și la adresa Federației Române de Fotbal.

„Asta au de făcut. Au 1% cu 5% asociat cu un privat, cu o asociație a suporterilor, cu cineva din Peluza Sud. Tu obții drept de promovare. Tu nu faci lucrul ăsta de trei ani. Cheltuie 2, 3, 4 milioane anual ca să joace meciuri amicale în Divizia B. Mai și încurcă competiția.

E o altă problemă a Federației pe care se cam doarme în perioada asta. Nu mai lăsa echipe fără drept de promovare. Sunt 8 echipe în Divizia B care n-au drept de promovare. Pe lângă faptul că ai bramburit eșalonul ăsta de te doare mintea, acum l-ai dus la 22 de echipe.

Acum ai 20 de echipe în liga a doua. 8 nu au drept de promovare pentru că funcționează pe structuri de drept public”, au fost cuvintele lui Alin Buzărin.

FANATIK SUPERLIGA vă așteaptă la fiecare ediție cu informații incendiare din fotbalul românesc. Emisiunea poate fi urmărită luni, marți și vineri, de la ora 10:30, LIVE, doar pe site-ul FANATIK.RO. Emisiunea poate fi vizionată ÎN PREMIERĂ luni, marți și vineri, ora 17:30, pe canalul de Youtube și pagina de Facebook FANATIK.

Ce ar reprezenta promovarea pentru CSA Steaua

ADVERTISEMENT