News

Cum erau îmbrăcați hoții care au aruncat în aer bancomatul de la Otopeni. Anunțul Poliției

09.09.2020 | 19:13
Cum erau imbracati hotii care au aruncat in aer bancomatul de la Otopeni Anuntul Politiei
ADVERTISEMENT

Anchetatorii au un cerc de suspecți în cazul bancomatelor aruncate în aer în Otopeni, la 5 dimineața în ziua de 8 septembrie.

Polițiștii au transmis că hoții, care au folosit un dispozitiv exploziv artizanal, aveau măști și pelerine verzi.

ADVERTISEMENT

Comisarul șef Cristian Gheorghe, reprezentantul Direcției de Investigații Criminale, susține că dispozitivul exploziv era foarte bine realizat.

Hoții care au aruncat în aer bancomatele din Otopeni aveau măști pe față

Comisarul a explicat că bărbații purtau pelerini verzi și măști de protecție chirurgicale, cel mai probabil pentru a nu ieși în evidență față de restul oamenilor.

ADVERTISEMENT

În legătură cu cazul bancomatului de la Otopeni, desfăşurăm activităţi la momentul de faţă în legătură cu dispozitivele explozive folosite în această speţă, aşteptăm rezultatul expertizei criminalistice. Nu pot să mă pronunţ cu privire la natura substanţei explozive. În legătură cu autorii, vom vedea, desfăşurăm activităţi. Este greu să vă spun detalii, sunt cunoscute, la nivelul nostru este greu să vă redau cu fidelitatea 100% ceea ce s-a întâmplat. Există un cerc de suspecţi în cauza aceasta”, a declarat Cristian Gheorghe, conform News.ro.

Reprezentantul forțelor de ordine nu consideră că aruncatul în aer al bancomatelor a devenit un fenomen la nivel național, deși au fost înregistrate în ultimii ani mai multe astfel de evenimente: La nivelul naţional furturile din bancomate prin acest mod de operare explozibil nu este un fenomen. La nivel naţional, de la începutul anului, avem cinci cauze şi a şasea este cea de ieri. În aceste cinci cauze avem autorii, îi avem identificaţi, avem şi un flagrant făcut la o speţă de acest gen, majoritatea lor sunt arestaţi. Deci făcând o comparaţie cu ceea ce se întâmplă în exterior nici măcar nu putem spune că ar putea crea la un moment dat o problemă. Sunt cinci cauze în nouă luni. Şi în aceste nouă luni Poliţia a identificat autorii şi i-a arestat. E adevărat, modurile de operare diferă, unele au fost cu exploziv solid, aşa cum s-a întâmplat ieri, unele au fost cu sisteme explozive cu gaz”.

ADVERTISEMENT

Autoritățile dau asigurări că dispozitivul exploziv nu era militar, deși a fost unul foarte bine realizat.

Nu este un dispozitiv militar, nu are nicio legătură cu ceva care să facă spectrul Armatei sau a explozibilor militari. Este un dispozitiv artizanal fără doar şi poate, a fost destul de bine confecţionat, e un mod de operare folosit destul de des în afară, i se spune în limbaj de specialitate pizza slide. Nu prea ai cum să-l greşeşti, se confecţionează o carcasă, nu prea ai cum să-l greşeşti. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, dispozitivul a fost făcut bine”, a concluzionat comisarul șef.

ADVERTISEMENT

Hoții au aruncat în aer un bancomat aflat la parterul orașului Otopeni, însă nu au reușit să fure bani. Poliția este pe urmele lor și speră să-i prindă în timp record.

ADVERTISEMENT