Sport

Cum explică un fost antrenor al Simonei Halep ascensiunea Soranei Cîrstea: ”Se vede în jocul ei”

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile turneului de la Roland Garros și confirmă revenirea de formă pe care a demonstrat-o în ultima perioadă.
05.06.2021 | 13:00
Cum explica un fost antrenor al Simonei Halep ascensiunea Soranei Cirstea Se vede in jocul ei
ADVERTISEMENT

Un fost antrenor al Simonei Halep a explicat că totul se datorează unor decizii ”tehnice” ale sportive, dar un rol important îl are și factorul sentimental.

Sorana Cîrstea este aproape de a reedita cea mai bună performanță din carieră la Roland Garros. În 2009, românca reușea să atingă faza sferturilor de finală ale turneului de Grand Slam de la Paris.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a trecut peste accidentări și a intrat într-o perioadă de liniște

La 31 de ani, Sorana Cîrstea joacă, probabil, cel mai bun tenis al carierei. Ajunsă la deplina maturitate sportivă, jucătoarea română a impresionat prin evoluțiile ei din ultima perioadă, iar acest lucru se explică prin câteva schimbări care s-au produs în viața ei.

Firicel Tomai, unul dintre antrenorii care au influențat decisiv carierele a doi dintre jucătorii români de top, Victor Hănescu, respectiv Simona Halep, știe ce a ajutat-o pe Sorana Cîrstea să redevină o jucătoare de top.

ADVERTISEMENT

”Sunt câteva aspecte care o ajută în acest moment. Relația sentimentală pe care o are cu Ion Ion Țiriac i-a dat multă liniște, a ajutat-o să scape de multe gânduri. Ion Ion poate rezolva orice problemă, are acces la tot ce-și dorește. 

Apoi, antrenorul Adrian Cruciat e un antrenor care știe meserie. E vorba și de revenirea preparatorului fizic Teo Cercel. Mai e vorba și de schimbarea rachetei, din Babolat în Yonex. Și-a schimbat racheta și asta se vede bine în jocul ei.

ADVERTISEMENT

Sorana a început să folosească mult reverul în lung de linie. S-a resetat. A trecut peste accidentări și a început să joace, iar viața privată a intrat într-o perioadă de liniște”, a explicat antrenorul maramureșean, la Digisport.

Sorana Cîrstea joacă duminică cu Tamara Zidansek

Sorana Cîrstea va juca duminică împotriva slovenei Tamara Zidansek, la o oră care va fi anunțată sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Adversara s-a calificat după ce a învins-o pe Katerina Siniakova, scor 0-6, 7-6(5), 6-2, și pare că pleacă cu șansa a doua în meciul împotriva româncei.

În turul 3 al turneului de la Roland Garros, Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Daria Kasatkina, 6-3, 6-2. În urma acestei performanțe, Sorana Cîrstea are asigurat un cec în valoare de 189.000 de euro, iar astfel va depăși borna de șase milioane de euro câștigate de-a lungul carierei din tenis.

2 titluri WTA a câștigat în carieră Sorana Cîrstea, ultimul la Istanbul în acest an.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv,...
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv, oamenii nu se înghesuie să cumpere bilete