Life

Cum faci să nu se mai lipească ouăle prăjite de tigaie. Trucul genial la care nu te-ai fi gândit

Vrei să nu se mai lipească ouăle prăjite de tigaie? Apelează atunci la acest truc genial. Cu siguranță nu te-ai fi gândit la el.
10.07.2023 | 12:23
Cum faci sa nu se mai lipeasca ouale prajite de tigaie Trucul genial la care nu teai fi gandit
Cum faci să nu se mai lipească ouăle prăjite de tigaie. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum faci să nu se mai lipească ouăle prăjite de tigaie? Multe persoane se confruntă cu o astfel de problemă la micul dejun și nu numai. Dacă apelezi la acest truc genial însă, nu vei mai ajunge într-o astfel de situație.

Cum faci să nu se mai lipească ouăle prăjite de tigaie

Există trucuri pentru orice. De la curățenie până la prepararea alimentelor. Important este să știm de ce avem nevoie, dar și cum le putem pune în practică. Dacă vrei să nu se lipească ouăle prăjite de tigaie, află că nu ai de făcut prea multe.

ADVERTISEMENT

În primul rând, nu tigaia este de vină. Multe persoane aleg să o schimbe tocmai pentru că ele consideră că aceasta ar fi principala cauză. Adevărul este însă că poți să faci ouă prăjite fără să se lipească pe orice tip de suprafață.

În primul rând ai nevoie de un singur ingredient banal. Dacă îl adaugi în tigaie înainte să prăjești ouăle, poți uita de această problemă. Despre ce este vorba? Simplu, făina de grâu, în cantitate foarte mică.

ADVERTISEMENT

Ține cont de faptul că aceasta nu modifică nici gustul și nici textura preparatului tău. Pur și simplu te ajută, astfel încât ouăle prăjite să nu se mai lipească de tigaie. Când e momentul să presari făina?

Ingredientul banal care te ajută

În momentul în care tigaia este încă rece, se adaugă uleiul în cantitatea dorită. Ulterior se mai pune și un praf de făină de grâu și se amestecă totul ușor. Când uleiul se încinge, poți pune ouăle la prăjit.

ADVERTISEMENT

Vei observa pe loc faptul că ouăle prăjite nu se mai lipesc de tigaie. Mai mult de atât, nu mai stropești bucătăria cu ulei, iar asta te scapă de o curățenie destul de meticuloasă. Se poate spune deci că acest ingredient banal are chiar două beneficii.

Ce faci la final după ce ai prăjit ouăle? Cureți tigaia simplu. Iar dacă vrei ca lucrurile să meargă mai repede, bazează-te pe un alt ingredient secret. Adaugă bicarbonat de sodiu cu puțin oțet pe ea. Nu doar că petele vor dispărea, dar mirosul din tigaie dispare și el.

ADVERTISEMENT

Să nu uităm că bicarbonatul de sodiu este renumit pentru beneficiile pe care le are. Nu doar că ne ajută când vine vorba de curățenie. Acesta este un ingredient de bază și în prepararea anumitor rețete. 

ADVERTISEMENT