Life

Secretul din bucătărie pe care nu-l va recunoaște nimeni. De ce tot mai multe gospodine pun bicarbonat pe această carne

Secretul din bucătărie pe care puține gospodine îl știu. De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu peste această carne.
30.06.2023 | 22:08
Secretul din bucatarie pe care nul va recunoaste nimeni De ce tot mai multe gospodine pun bicarbonat pe aceasta carne
La ce ajută bicarbonatul de sodiu. Sursa foto: doc.ro
ADVERTISEMENT

Arta culinară este una foarte misterioasă. De multe ori, ca totul să iasă ca la carte, trebuie să apelăm la mici trucuri. Unele gospodine le cunosc deja, iar altele nu. Tu știai de ce se pune bicarbonat de sodiu pe un anumit tip de carne? Află de ce din rândurile următoare.

De ce să pui bicarbonat de sodiu peste carnea tocată

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care ajută nu doar la prepararea gustoasă a unor bucate, ci și la curățenie sau chiar la îngrijirea tenului. Are, așadar, o serie de beneficii. În bucătărie, se pune adesea în prăjituri, pentru a ieși mai pufoase sau peste carnea tocată.

ADVERTISEMENT

De ce se pune bicarbonat de sodiu pe carnea tocată? Ei bine, maeștrii în arta culinară au descoperit că ajută la păstrarea fragedă a acestui tip de carne, cât timp o lăsăm deoparte sau cât timp face chiftele sau orice alt preparat. Atenție, nu mai mult de o linguriță să folosiți.

La fel puteți proceda și cu micii, care sunt făcuți tot din carne tocată. Bicarbonatul va reuși să crească pH-ul cărnii, iar proteinele nu vor mai permite ca produsul să se întărească. Totodată, se poate presăra puțin bicarbonat de sodiu și pe carnea de friptură sau cea marinată.

ADVERTISEMENT

Carnea roșie, dăunătoare creierului, spun doctorii neurochirurgi

Fiți precauți la tipul de carne tocată pe care îl mâncați. Cea roșie nu este recomandată. Potrivit medicului neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea, pe cât este de gustos acest aliment, pe atât este de nociv. Micii nu ar mai trebui să facă parte din meniul nostru culinar.

Același doctor ne recomandă să înlocuim carnea roșie cu cea de curcan. De asemenea, ne îndeamnă și să gustăm din când în când slănină, în combinație cu ceapă roșie. Alte alimente care fac bine creierului sunt nucile, mango sau spanacul.

ADVERTISEMENT

”Cea mai bună carne este carnea slabă de curcan. Puţină slănină face bine, iar ceapa roşie este formidabilă. Nuci, mango și spanacul. Acestea din urmă  sunt antioxidanți și se duc în creier și mai fac ceva.

Dezvoltă niște substanțe, neurotransmițători, care sunt un fel de spiriduși între noi care deschide căile optimismului. (…) Creierul are niște părți care trebuie menajate ca el să poată funcționa. Creierul trebuie odihnit şi lăsat să se refacă. Una este să dormi alta e să refaci creierul.

ADVERTISEMENT

Mergeți la munte, mergeți pe câmpie, stați în iarbă verde, uitați-vă la soare, deschideți geamul dimineața. Toate astea nu fac decât să îmbunătățească starea de funcționare a creierului. Aer curat, apă cât mai curată, mișcarea, înviorarea. Știți că mișcarea mișcă întreg organismul. Se produce ca la locomotivă.”, a declarat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT
Tags: