Life

Prosoapele tale au un miros neplăcut? Trucul util care te ajută să le ai mereu fresh

Prosoapele din casă au o mireasmă ciudată? Pontul simplu care le face să fie din nou plăcute și foarte moi la atingere.
07.07.2023 | 22:36
Prosoapele tale au un miros neplacut Trucul util care te ajuta sa le ai mereu fresh
Prosoapele din casă au o mireasmă ciudată? Pontul simplu care le face să fie din nou plăcute. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Prosoapele tale au un miros neplăcut? Trucul util care te ajută să le ai mereu fresh. Sunt necesare numai două ingrediente care se găsesc la îndemâna tuturor gospodinelor. E o metodă folosită din cele mai vechi timpuri.

Prosoapele din casă au o mireasmă ciudată? Pontul simplu care le face să fie din nou plăcute

Prosoapele din casă au o mireasă ciudată? Dacă este așa, atunci este momentul să apelezi la un pont simplu care le face să fie din nou proaspete. De acum înainte vei apela cu mare încredere la această procedură.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să folosești produsele pe care bunicile noastre le aveau în casă. Acestea înlocuiesc detergentul și balsamul de rufe încă de la prima utilizare. Mai exact, este vorba de bicarbonat de sodiu și oțet.

Se toarnă un pahar din praful alb în compartimentul pentru dero și se bagă lucrurile la spălat, la un ciclu de 60 de grade. Ulterior, în spațiul pentru balsam se toarnă un pahar de oțet și se pornește modul de clătire.

ADVERTISEMENT

Unele mașini de spălat ne dau voie să punem de la bun început celor două substanțe, fiecare fiind luată la momentul potrivit. La finalul procesului vei observa că prosoapele nu mai au deloc acel miros neplăcut.

Mai mult decât atât, trucul acesta va reda moliciunea țesăturilor de la prima utilizare. Și unde mai pui că în felul acesta scutești timp prețios, dar și banii pe care i-ai fi dat pe produse de curățare scumpe din comerț.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru prosoape curate

Unul dintre sfaturile de care trebuie să ții cont dacă vrei să ai mereu prosoape curate în baie este să le schimbi cât mai des posibil. Unii specialiști recomandă o dată pe săptămână, în timp ce alții spun că indicat ar fi după 3 – 5 utilizări.

Pentru a te asigura că spălarea frecventă nu distruge țesăturile e foarte important să le cureți în apă rece. Acest lucru prelungește durata de viață a materialelor. De asemenea, prosoapele se separă în funcție de culori înainte de a fi băgate în mașina de spălat.

ADVERTISEMENT

Scoate afară la aer curat prosoapele după fiecare utilizare. În felul acesta nu va apărea mucegaiul și nici nu vei avea parte de mirosuri neplăcute în baie. Totodată, nu se aruncă în coșul de rufe dacă sunt umede.

ADVERTISEMENT
Tags: