Life

Cum faci să nu se mai lipească peștele de grătar. Metoda pe care orice gospodină trebuie să o știe

Vrei să nu ți se mai lipească peștele de grătar? Această metodă genială trebuie cunoscută de orice gospodină pentru a obține un preparat delicios.
24.08.2023 | 14:39
Cum faci sa nu se mai lipeasca pestele de gratar Metoda pe care orice gospodina trebuie sa o stie
Cum faci să nu se mai lipească peștele de grătar. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să nu se mai lipească peștele de grătar, află că există o metodă ingenioase care îți va fi de mare ajutor. Orice bucătăreasă trebuie să o știe și să o pună în aplicare. Preparatul final va fi unul perfect.

Cum faci să nu se mai lipească peștele de grătar

Toată lumea adoră peștele. Este sărac în calorii, delicios și de asemenea există numeroase rețete în care poate fi adăugat. Totodată, peștele are și o mulțime de beneficii pentru organismul nostru.

ADVERTISEMENT

Un lucru neplăcut însă este atunci când peștele se lipește de grătar, ori de tigaie. Ce să faci în această situație? Întreaga ta rețetă riscă să fie ruinată, iar când oaspeții așteaptă la masă, poate fi chiar destul de neplăcut.

Cum să facă să nu se mai lipească peștele de grătar? Există un truc genial care funcționează, indiferent de pește. Mai exact, este vorba despre un ingredient banal pe care sigur îl ai în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Despre ce este vorba? Simpla lămâie, care de altfel nu e nici scumpă. Lămâia, în cazul în care nu știai, face ca fumul în exces să dispară. De asemenea, aceasta te ajută atunci când vrei ca peștele să nu se mai lipească de grătar.

Cum folosești lămâia corect

Cum o folosești? Tot ce trebuie să faci este să iei o lămâie și să o tai în felii subțiri. Pune apoi peștele pe patul făcut din feliile de lămâie. Aceeași metodă o poți utiliza și pentru alt tip de carne preparat pe grătar.

ADVERTISEMENT

Rezultatul va fi un preparat aspectuos, care nu se mai lipește. De asemenea, lămâie îi oferă la rândul ei o aromă puternică, dar totuși ușoară. Iar în cazul somonului, peștele va fi cu mult mai bun. Poți uita și de fum, pentru că lămâia te va ajuta și în acest sens.

În cazul în care prepari pește la tigaie pe de altă ai de respectat și aici niște reguli esențiale. Dacă vrei să eviți fumul intens și lipirea lui, atunci ai grijă la temperatura la care îl prepari.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ai grijă să utilizezi și un capac. Acesta va ajuta carnea să se facă mai repede și în același timp te ajută să eviți arderea preparatului tău.

ADVERTISEMENT