Dacă ți s-a lipit vreodată peștele de tigaie, atunci cu siguranță trebuie să știi care sunt secretele maeștrilor bucătari pentru a evita ca acest lucru să se întâmple.
Există mai multe trucuri simple pe care le poți folosi pentru a preveni ca peștele să nu se lipească de tigaie atunci când îl gătești.
Cel mai important lucru, adevăratul secret al bucătarilor pentru ca peștele să nu se lipească, este ca acesta să nu fie niciodată pus umed. După ce peștele a fost curățat și spălat, trebuie să uscăm întreaga lui suprafață cu prosoape de hârtie.
Un alt truc pe care îl poți folosi atunci când vrei să gătești pește este să îl faci pane. În acest fel, dacă folosești făină pentru pește, acesta nu se va lipi în niciun caz de tigaie și te vei bucura de un preparat ca la restaurant.
Un alt lucru foarte important de care trebuie să ții caut este că și tigaia în sine poate face diferența atunci când vine vorba de prăjirea peștelui sau de diferite rețete cu pește care solicită folosirea unei tigăi.
Dacă tigaia pe care o folosim are un strat antiaderent, atunci cu siguranță peștele nostru nu se va lipi. Este adevărat că acestea sunt mai scumpe, dar pentru un rezultat final ca la restaurant merită să investim în astfel de tigăi.
Un alt lucru important când prăjim pește este să o facem la temperatura corectă.
Peștele nu trebuie prăjit la un foc prea rapid pentru ca acesta se va arde și poate inclusiv să se lipească de tigaie, dar nici la un foc prea mic pentru că acesta nu va mai avea acea crustă aurie crocantă.
Un alt truc foarte important pentru ca peștele să nu se lipească de tigaie atunci când îl gătim este să nu acoperim tigaia cu un capac imediat după ce începe prăjirea.
Cel mai bine ar fi să pui un capac peste peștele din tigaie după ce l-ai întors pe cealaltă parte.