ADVERTISEMENT
News

Câţi bani a adunat în conturi, după doar 2 luni de politică, Radu Mihaiu, candidatului USR – Plus la primăria Sectorului 2!

Autor: Alexandru Năstase | 26.09.2020 | 09:42
Câţi bani a adunat în conturi, după doar 2 luni de politică, Radu Mihaiu, candidatului USR - Plus la primăria Sectorului 2!
Radu Mihaiu, candidat al Aliantei la functia de primar al Sectorului 2 are o avere impresionantă dobândită într-un timp scurt. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Cum i-a crescut amețitor averea candidatului USR/Plus la primăria Sectorului 2 reprezintă o întrebare aparte în campania electorală. Astfel, alegerile locale au scos la iveală mai multe dedesubturi ale clasei politice. Pe lângă uriașul scandal în care a fost implicat Nicușor Dan și alți candidați susținuți de alianța USR/Plus par să întâmpine probleme.

ADVERTISEMENT

Radu Mihaiu a intrat în colimatorul presei după ce o anchetă a celor de la Rise Project a arătat cum acesta s-a îmbogățit aproape peste noapte. Concret, în doar două luni de la intrarea în politică, conturile lui Radu Mihaiu s-au umflat cu 200.000 de euro.

Povestea începe în 2016, atunci când încă anonimul Radu Nicolae Mihaiu este angajat de bunul său prieten Cristian Ghinea, nimeni altul decât ministrul Fondurilor Europene, în funcția de consilier personal. Surprinzător și nu prea, acesta urma să se ocupe de „probleme de IT”.

ADVERTISEMENT

Ce avere a făcut în doar două luni candidatului USR/Plus la primăria Sectorului 2!

Interesant este că la acea oră, Mihaiu conducea un SRL cu zero angajați. Acesta deține un apartament luat cu credit în suprafață de 75 de mp și o mașină Mazda. Conform presei, actualul candidat la primăria Sectorului 2 încercase fără succes să-și facă o afacere și un nume în industria IT și de software, conform stiripesurse.

Și ce nu s-a întâmplat în zece ani, aproape că s-a petrecut peste noapte. Mai ales că, un an mai târziu, în 2017, Radu Mihaiu și Cristian Ghinea ajung să aibă un cuvânt greu de spus în USR. Ghinea devine deputat după ce l-a abandonat pe drum pe Dacian Cioloș și participă la puciul împotriva fondatorului Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

De altfel, în urma alegerilor, subalternul lui Ghinea, Dan Barna preia șefia USR. Acesta este momentul exact în care Radu Mihaiu prinde un curaj uriaș. Astfel, în scurt timp, din simplu membru al organizației USR sector 2 și candidat pentru un loc pe lista de europarlamentari ai partidului, Mihaiu reușește să preia șefia sectorului și obține prezența pe lista de candidați la europarlamentare, pe un loc neeligibil.

Și, cu puțin timp înaintea parlamentarelor de anul trecut, declarația de avere a lui Mihaiu crește văzând cu ochii. Actualul candidat USR/ Plus declara că a încasat dividende de 373.000 de RON de la firma la care deținea tot 25 la sută din părțile sociale dar că, în mod ciudat, a împrumutat firma cu 340.000 de RON din bani proprii și că are în conturi aproximativ 50.000 de RON. În schimb Mihaiu apare că a contractat două credite de 531.000 de RON și 41.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, în 2018, Radu Mihaiu nu ezită și cumpără și un teren de 265 de metri pătrați în București și un apartament de 120 de metri pătrați, pe lângă apartamentul de 75 de mp pătrați cumpărați cu 10 ani în urmă. O explozie asemănătoare are și firma pe care o deținea acesta.

De la zero angajați în 2014, după ce a intrat în politică, E- dea Works SRL a devenit o firmă cu 18 angajați și cu profituri de 250.000 de euro în 2016 și aproape 200.000 de euro în 2018.

ADVERTISEMENT

Așadar, sute de mii de euro care au intrat în conturile candidatului USR/Plus în doar câțiva ani de zile, ani care coincid cu debutul în politică. Radu Mihaiu poate ajunge acum primar al Sectorului 2 dacă atrage cele mai multe voturi la alegerile din 27 septembrie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!