News

Marea Britanie anunță noi măsuri împotriva Iranului: „Vom continua să strângem laţul”

Ministrul britanic de externe, David Cameron, a anunțat, joi, 25 aprilie, că Regatul Unit va lua noi măsuri împotriva Iranului.
25.04.2024 | 21:38
Marea Britanie anunta noi masuri impotriva Iranului Vom continua sa strangem latul
David Cameron: Marea Britanie anunță noi măsuri împotriva Iranului. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marea Britanie anunță noi măsuri împotriva Iranului, joi, 25 aprilie, asta după ce săptămâna trecută a fost aplicată o primă serie de sancțiuni. Acestea se referă la mai multe companii și persoane fizice implicate în producția dronelor.

Noi sancțiuni împotriva Iranului, anunță Marea Britanie

Conform unui comunicat de presă al Ministerului de Externe britanic, citat de Agerpres, sancțiunile au fost făcute publice în coordonare cu SUA și Canada. Noile măsuri vizează înghețarea activelor pentru firmele vizate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, liderii unei rețele de companii, care se ocupă cu crearea aparatelor de zbor fără pilot, au primit interdicția de a ajunge pe teritoriul britanic. Este vorba despre Seyed Mohsen Vahabzadeh Moghadam şi Abbas Abdi Asjerd.

Alte patru companii sunt vizate de aceste noi măsuri puse în practică de Regatul Unit. Mai mult, potrivit comunicatului de presă, Marea Britanie intenționează să extindă sancțiunile comerciale impuse Iranului.

ADVERTISEMENT

„Alături de partenerii noştri, vom continua să strângem laţul”

Astfel, Teheranul ar urma să primească noi interdicții privind exportul materialelor necesare producției de drone și rachete. În acest fel, Marea Britanie speră să limiteze capacitățile militare ale Iranului.

„Alături de partenerii noştri, vom continua să strângem laţul în jurul capacităţii Iranului de a dezvolta şi exporta aceste arme mortale”, a transmis ministrul britanic de externe David Cameron.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, Marea Britanie și SUA au anunțat că vor aplica sancțiuni firmelor iraniene care se implică în producția aeronavelor fără pilot. Măsurile se referă la „programul iranian de drone, industria siderurgică şi producătorii de automobile”, potrivit celor două țări.

Decizia a fost luată după atacul Iranului asupra Israelului. În noaptea de 13 spre 14 aprilie, Teheranul a lansat peste 350 de drone și rachete. 99 la sută dintre ele au fost interceptate, potrivit Israelului.

ADVERTISEMENT

Lovitura a venit după atacul asupra consulatului iranian din Damasc, atribuit Tel Aviv-ului. După câteva zile, armata israeliană a ripostat, desfășurând operațiuni militare împotriva Teheranului.

 

ADVERTISEMENT