Life

Cum îți dai seama dacă laptopul sau calculatorul tău e spionat. Experții în securitate au dezvăluit semnele clare

Cum descoperi dacă laptopul sau calculatorul a fost compromis. Specialiștii au spus care sunt cele mai frecvente indicii.
14.06.2023 | 10:10
Cum iti dai seama daca laptopul sau calculatorul tau e spionat Expertii in securitate au dezvaluit semnele clare
Cum descoperi dacă laptopul sau calculatorul a fost compromis. Specialiștii au spus care sunt cele mai frecvente indicii. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama dacă laptopul sau calculatorul tău e spionat. Experții în securitate au dezvăluit semnele clare. Care sunt cele trei elemente cheie la care oamenii trebuie să fie atenți când au senzația că sunt urmăriți în online.

Cum descoperi dacă laptopul sau calculatorul a fost compromis. Specialiștii au spus care sunt cele mai frecvente indicii

Jamie Akhtar, CEO și co-fondator CyberSmart, a explicat cum descoperi dacă laptopul sau calculator a fost compromis. Specialistul a spus care sunt cele mai frecvente indicii atunci când credem că este ceva în neregulă.

ADVERTISEMENT

Expertul cibernetic a subliniat că escrocii au mai multe metode prin care pot prelua controlul asupra dispozitivelor. Conform The Sun, acest lucru poate duce la fraudare, șantaj, estorcare sau chiar furarea fondurilor disponibile.

Un prim semn este activitatea suspectă care apare în istoricul căutărilor. Aici pot fi site-uri pe care oamenii să nu și le amintească să le fi vizitat vreodată. Așadar, acesta este un semn cheie că rețeaua a fost compromisă.

ADVERTISEMENT

Al doilea indiciu la care internauții trebuie să fie cu băgare de seamă are legătură cu redirecționările browserului. Când browserul te duce pe o pagină complet diferită față de cea pe care o căutai, atunci laptopul sau calculatorul este urmărit.

În situația în care rețeaua Wi-Fi sau browserul a fost piratat e foarte important să urmăm câțiva pași importanți. Jamie Akhtar susține că trebuie dezinstalat complet browserul și reinstalat pentru a vedea dacă problema s-a rezolvată.

ADVERTISEMENT

Semne că laptopul sau calculatorul e urmărit

Al treilea semn că laptopul sau calculatorul este urmărit de cineva are legătură tot cu browserul. Dacă vă confruntați cu deturnarea sesiunii, atunci este un indiciu foarte clar că altcineva controlează dispozitivul dumneavoastră.

În aceste condiții trebuie să luați în considerare reinstalarea browserului sau chiar ștergerea completă a datelor din computer și începerea de la zero. Măsurile trebuie luate urgent pentru a nu ajunge în situații neplăcute.

ADVERTISEMENT

De asemenea, e bine să utilizați întotdeauna un software de securitate cibernetică pentru a identifica orice malware de pe computer. Totodată, aisgurați-vă că conturile voastre dispun de parole puternice și unice.

În aceeași notă, setările routerului Wi-Fi trebuie să aibă cea mai bună securitate posibilă de criptare și o parolă complicată. Aceasta nu trebuie divulgată nimănui, a mai spus expertul în securitate cibernetică.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza...
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”