Life

Cum îți dai seama dacă ești spionat pe telefon, laptop sau televizor. Poți fi înregistrat fără să-ți dai seama

Cum îți dai seama dacă ești spionat pe telefon, laptop sau televizor? Poți evita rapid această situație dacă urmezi anumite sfaturi.
26.04.2023 | 07:52
Cum iti dai seama daca esti spionat pe telefon laptop sau televizor Poti fi inregistrat fara sati dai seama
Cum îți dai seama dacă ești spionat pe telefon, laptop sau televizor. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Poți să îți dai seama dacă ești spionat pe telefon, laptop sau televizor? Răspunsul este da. Trebuie să fii atent la anumite semne care îți pot confirma faptul că ești înregistrat fără ca măcar să îți fi dat seama până acum.

Cum îți dai seama dacă ești spionat pe telefon, laptop sau televizor

Știai că poți fi spionat pe telefon, laptop sau televizor? Există numeroase metode prin care o persoană necunoscută te poate înregistra. Tocmai din acest motiv, este bine să știi la ce să fii atent, dar și ce situații să eviți din timp.

ADVERTISEMENT

Primul lucru la care trebuie să te gândești îl reprezintă aplicațiile pe care le ai pe un dispozitiv. Mai exact, este vorba despre permisiunile pe care le oferi, fie că vorbim despre camera telefonului sau cele pentru microfon.

Laurențiu Matache, realizatorul emisiunii 24 IT, a oferit câteva detalii interesante în acest sens. Poate nu știai până acum, dar toate dispozitivele înregistrează. Tocmai din acest motiv, este esențial să știm ce să acceptăm și ce nu.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, potrivit acestuia, niciun joc video nu trebuie să ne ceară permisiunea pentru a accesa camera foto a telefonului. De asemena, o aplicație de tip antivirus nu ar strica deloc dacă vrei să eviți să fii spionat pe telefon, laptop sau televizor.

Este bine cunoscut deja faptul că de camera video avem nevoie pentru aplicații de tip Whatsapp, Facebook, ori Instagram. Alte aplicații nu trebuie să aibă neapărat acces la microfonul ori camera noastră. Tocmai din acest motiv, mai bine le evităm.

ADVERTISEMENT

Este sau nu eficient plasturele peste camera foto

De asemenea, o altă recomandare venită din partea lui Laurențiu Matache este să evităm softurile piratate. Ele reprezintă un risc major atunci când vine vorba de utilizarea camerei, fie ea a telefonului, fie a laptopului. 

“Clasicul plasture pus peste camera poate fi utilizat și el. De asemenea, putem achiziționa dispozitive care ne permit oprirea sau tăierea alimentării camerei web, menținerea la zi a sistemului de operare. Și e bine să evitați softuri piratate pentru că reprezină un risc în plus atunci când folosiți camera web.

ADVERTISEMENT

Este important ca atunci când nu mai folosim o aplicație care necesită accesul la cameră și microfon să oprim conectarea cu aceasta”, a declarat Laurențiu Matache, realizatorul emisiunii 24 IT.

Pentru a evita deci să ajungi în situația în care să fii spionat pe telefon ori laptop, cel mai citește bine regulile. Deși mulți preferă să nu piardă timp și acceptă toate permisiunile, mai bine s-ar gândi de două ori înainte. Nu orice aplicație are nevoie de galeria noastră foto, agenda telefonică, ori camera foto sau microfonul.

ADVERTISEMENT
Tags: