News

Cum poți afla dacă telefonul tău este spionat. Milioane de smartphone-uri sunt vizate și proprietarii nici măcar nu înțeleg ce se întâmplă

Trucul banal prin care poți vedea dacă telefonul tău este spionat. Este nevoie să parcurgeți câțiva pași simpli pentru a scăpa de probleme
03.12.2022 | 09:30
Cum poti afla daca telefonul tau este spionat Milioane de smartphoneuri sunt vizate si proprietarii nici macar nu inteleg ce se intampla
Cum poți să descoperi dacă telefonul tău este spionat. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Spionarea telefonului mobil a devenit o realitate și lucrul acesta poate fi făcut de oricine. Oricine cu ceva cunoștințe în plus în domeniu. Concret, un hacker ar putea foarte ușor să intre în smartphone-ul dumneavoastră după care „sky is the limit”. Sau, cel puțin, până unde vă duce portofelul. Cu toate acestea, nu este vorba numai despre bani, ci și imagini care ar putea ajunge în medii nu tocmai ”curate”

Cum poți vedea dacă telefonul îți este spionat

Interesant este că, în prezent, există chiar mai multe aplicații online cu ajutorul cărora poți spiona un telefon mobil. Înfiorător este că unele dintre ele sunt chiar gratuite. Cele mai bune și cele care oferă o siguranță vin cu un abonament. Culmea, dar prețurile sunt destul de accesibile.

ADVERTISEMENT

Mai toate aplicațiile spionează, de fapt, locația voastră accesând GPS-ul. Apelurile și conversațiile sunt, de asemenea, căutate. În același timp, câteva aplicații pot accesa textele și chaturile și pot monitoriza orice comunicați.

Nu în ultimul rând există programe spyware care pot accesa camera și microfonul. Acestea sunt de departe cele mai periculoase pentru că orice veți face va fi urmărit în timp real. sunt însă câteva semne clare când se întâmplă așa ceva.

ADVERTISEMENT

În primul rând trebuie să fiți atenți la comportamentul telefonului mobil. Orice activitate pe care nu o recunoașteți este bine să nu o treceți cu vederea. Ați putea fi o victimă a spionajului. Zgomotul sau sunetele ciudate în apeluri sunt alte semne că smarphone-ul dumneavoastră a căzut pradă altora.

Performanța compromisă a bateriei este un alt indiciu. Așadar, nu e chiar ok să găsiți mereu bateria descărcată. Se întâmplă lucrul acesta când cineva tocmai a forțat serios acumulatorul. Desfășurarea activităților de telefon mobil chiar și atunci când este în idle / repaus trebuie să vă dea de gândit.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu interesant ține de timpul mai mare în care acesta se închide sau de o încălzire a telefonului atunci când nu este utilizat. În mod evident, creșterea consumului de date mobile ar putea fi strâns legată de spionaj.

Trebuie să fiți atenți la orice spyware care rulează pe telefonul mobil. Accesați Settings, intrați în Apps, după care accesați secțiunea “Running” unde sunt afișate toate seriviciile care rulează pe telefon. Trebuie să vedeți acum prin lista de servicii și să le detectați pe cele suspecte. Dacă ați descoperit așa ceva, le puteți opri, apoi dezinstalați aplicația.

ADVERTISEMENT

Și nu în ultimul rând, nu uitați, un antivirus poate fi sfânt.

Tags: