Life

Cum îți poți recupera banii dacă ai asigurare la Euroins. Ce pași trebuie să urmezi

Știai că îți poți recupera banii dacă ai asigurare la Euroins? Ai de urmat niște pași foarte simpli și ai nevoie și de niște documente.
23.03.2023 | 10:00
Cum iti poti recupera banii daca ai asigurare la Euroins Ce pasi trebuie sa urmezi
Cum îți poți recupera banii dacă ai asigurare la Euroins. Sursă foto: business-review.eu, hepta. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care au asigurare la Euroins sunt puși într-o situație destul de dificilă. Având în vedere falimentul companiei, mulți se întreabă dacă își mai pot recupera banii plătiți pe asigurarea auto. Adevărul este că acest lucru este posibil, urmând mai mulți pași.

Ce trebuie să știi dacă ai asigurare la Euroins

Dacă ai asigurare la Euroins nu trebuie decât să depui o cerere de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA). Trebuie menționat faptul că toate contractele de asigurare pe care românii le au încheiate cu cei de la Euronews vor expira în termen de 90 de zile.

ADVERTISEMENT

Acest termen începe de joi, 22 martie, odată cu decizia ASF privind retragerea autorizației Euroins. Aceasta a fost de astfel publicată și în Monitorul Oficial. Mai sunt însă și alte lucruri interesante pe care cei care au asigurare la Euroins trebuie să le cunoască.

În primul rând, Fondul de Garantare a Asiguraţilor spune că polițele pot fi valabile până la expirare. Acest lucru este valabil însă doar în cazul în care anumite situații nu se petrec. Mai exact, nu trebuie ca titularul poliței să denunțe contractul de asigurare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt aspect menționat de FGA este cel în care ”nu se împlinește termenul legal de 90 de zile, de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, moment în care polițele de asigurare încetează de drept”. 

O altă situație în care asigurarea nu mai este valabilă este cea în care ”lichidatorul judiciar numit de instanță odată cu deschiderea în instanță a procedurii falimentului, denunță polițele de asigurare, cu informarea prealabilă a asiguratului”.

ADVERTISEMENT

Cum primești banii pe asigurare înapoi

Și totuși cum îți recuperezi banii dacă ai asigurare la Euroins? În primul rând trimiți o notificare de reziliere către companie. Această notificare trebuie trimisă pe adresa de e-mail reziliere@euroins.ro. Următorul pas este să transmiți o cerere de restituire către FGA.

Vei avea de completat un formular de dedicat, pe care îl găsești pe site-ul FGA: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă. Pentru a putea însă să ceri banii înapoi pe asigurare mai ai nevoie și de o serie de documente atunci când depui cererea.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără o copie a actului de identitate, dar și o copie a poliței de asigurare. În unele cazuri mai este necesară și o împuternicire, sau o procură. De asemenea, mai este nevoie și de o copie care dovedește plata primelor de asigurare, în cazul unei plăți în rate.

Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător este și ea obligatorie la depunerea cererii. Următorul pas este ca FGA să înregistreze cererile de plată. Mai apoi, acestea urmează a fi analizate în funcție de ordinea la care au fost primite.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii